Ramic och Fehric i fokus i Vänersborgsderbyt


Iba Ramic har varit en starkt bidragande orsak till Vänersborgs FK:s framgångar under pågående säsong. Formen är också påfallande stark inför dagens derby mot ärkerivalen Vänersborgs IF. (Bild: Sebastian LaMotte)

Den ene är en pålitlig målskytt.
…Den andre en framspelare av rang.…
Och både Iba Ramic och Samir Fehric lär inta varsin huvudroll i dagens Vänersborgsderby.

Om staden Vänersborg vore ett autonomt och fiktivt kungadöme så hade det regerats av Raimo Käkelä, tränaren i Vänersborgs FK. Men liksom i alla andra sagor så finns det naturligtvis en falang som vill störta den nuvarande härskaren, och i det här fallet motsvaras den av Vänersborgs IF.

Något riktigt tronskifte blir det kanske inte tal om idag, men VIF hoppas åtminstone återupprätta sin heder efter vårens nesliga 0-3-förlust i derbyt mot just VFK.

Och de sitter ju på en joker i form av 21-årige Samir Fehric (till höger på den högra bilden), lånet från Svarteborg som gjort succé under höstens inledande matcher – eller vad sägs om två fullträffar och fyra målgivande passningar under de tre senaste omgångarna?
– Jo, det är bra, men jag har också bra spelare runtomkring mig så det går nästan inte att misslyckas. Det är ett gôtt gäng och alla har varit väldigt välkomnande, säger Fehric som i nästa mening tillägger att det riktiga mandomsprovet har dröjt:
– Vi har ju inte mött något topplag än, så det här blir den första riktiga värdemätaren.

Det kan man lugnt säga. Vänersborgs FK toppar division 3-tabellen och har samlat ihop nio poäng och målskillnaden 14-2 under de tre senaste matcherna. Yttermittfältaren Iba Ramic har gjort fem av dessa mål.
– Jag är i bra form just nu och det beror väl på att vi har spelat bollen lite snabbare det senaste. Men samtidigt har det inte varit några svåra mål direkt, konstaterar 20-åringen ödmjukt.

Ramic är också imponerad av Vänersborgs IF:s nummer 14.
– Man såg mot Gunnilse att Samir är ganska duktig, ja, riktigt grym faktiskt. VIF kommer att ge allt, och det blir nog en tuffare match den här gången.

Samir Fehric har dock sämre koll på VFK:
– Ja, ingen alls faktiskt. Det enda jag vet är att de leder serien. Men ett derby är i alla fall alltid extra viktigt, inte bara för poängens skull, säger Fehric, som får en match i matchen mot just Iba Ramic.

Det återstår att se vem av dem som blir Vänersborgsfotbollens nya kronprins.

(Övrig bild: Toni Andersson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*