Svante fick sin efterlängtade comeback i Wargön


Svante Andersson skrev nyligen på för Wargöns IK, och i fredags debuterade han mot Trollhättans FF. (Bild: Jerry Lövberg)

Wargön jagar serieseger i herrarnas division 6.
Nyförvärven fortsätter också att ramla in.
Senast in i truppen är Svante Andersson och Ibbe Kryeziu.

32-årige Svante Andersson figurerade tidigare i veckan i ett stort och välläst reportage om den njurtransplantation som han tvingades genomgå i början av juni. I fredags skedde comebacken på fotbollsplanen, och Andersson kom in när en halvtimme återstod att spela mot Trollhättans FF, då ställningen var 3-0.

Det dröjde dock bara någon minut innan kroppen började att krångla.
– Jag fick en smäll på vaden och hade skitont igår, men nu börjar det att släppa. En del av medicinerna som jag fick efter operationen gör att jag blir lite extra känslig, och redan efter första träningen fick jag fyra, fem blåmärken. Förmodligen var det här en skitsmäll som en frisk person inte hade känt alls, konstaterar han.

Sin egen insats ger Andersson betyget ”godkänd”:
– Jag tycker själv att det gick okej, men nu vill man naturligtvis höja sig och i första hand göra en bra träningsvecka. Man får ta det i små steg, helt enkelt.

Hur roligt var det att spela då?
– Det var jävligt roligt, faktiskt. Det var synd att man fick så ont direkt bara. Det fanns ju folk på läktaren som hade kommit dit bara för att kolla på mig, så då kände jag att jag inte kunde kliva av bara på grund av vaden, säger han.

Svante Andersson Wargön tillkännagav också häromdagen sin senaste värvning, och det är den 18-årige målvakten Ibbe Kryeziu som lånas in från Vänersborgs FK. Kryeziu första fotbollsklubb var Vänersborgs IF, men har tidigare också representerat både Gais och Qviding.
– Jag har fått ett bra intryck av klubben. Det är ganska så hög professionalism för att vara division 6, det är en bra nivå på träningarna och killarna verkar vara ambitiösa, säger han.

Kryeziu får i första hand konkurrera med Flamur Shala om att vakta målet.
– Absolut, jag flyttar från VFK för att få speltid och siktar på att ta förstaplatsen i A-laget, konstaterar Kryeziu som har tillhört division 3-klubbens U- och J-kategori under pågående säsong.

Fotnot: Wargön vann till slut med 4-0 mot TFF.

***

Även på annat håll har övergångar genomförts under transferfönstrets sista dagar. Trollhättans FK:s anfallare Sebastian Back har till exempel skrivit på för Edet FK, och dessutom gjorde Wamid Khorshed i lördags debut för sin nya klubb Upphärad i matchen mot Sjuntorp. Khorshed kommer närmast från Trollhättans BoIS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*