MIF-duo tävlar om att bli ”Årets eldsjäl”


Melleruds IF:s Tobias Coster, till vänster på bilden, är en av de nominerade till att ta hem priset som ”Årets eldsjäl” i svenska division 4. (Bild: Marcus Ek)

De har båda lagt otaliga timmar på Melleruds IF.
Nu kommer belöningen.
Både Tobias Coster och Helmer Westman tävlar nämligen om att bli ”Årets eldsjäl” i division 4.

Bakom varje framgångsrikt lag står en ledarstab som lägger svett, blod och tårar på att skapa de bästa förutsättningarna. Deras arbete är naturligtvis ovärderligt, och väldigt uppskattat bland såväl utövare som supportrar.

I Melleruds IF heter två av dessa ledare Tobias Coster och Helmer Westman (till höger på den högra bilden). Båda två har nominerats till priset ”Årets eldsjäl”, som Folkbollen delar ut till en person som har gjort betydelsefulla insatser för en division 4-förening i Sverige.

Tobias, hur kändes det när du läste nomineringen?

– Det är ju smickrande, det måste man säga; att någon tänker på en. Jag märkte det inte själv först, jag tänkte bara twittra ut till de andra klubbarna som spelar i division 4 för att få dem att nominera också. Men sedan skrev Herrestads tränare ”hoppas att du vinner”. Jag visste inte ens att jag var nominerad, så det var en rolig överraskning, säger Tobias Coster.

Vet du vem eller vilka som har nominerat dig?

– Nä, jag vet faktiskt inte. Brålanda antydde på Twitter att de hade gjort det, men det tror jag inte på. Jag har ingen aning faktiskt. Men det är ju roligt.

Vilken är din roll i Melleruds IF?
– Jag är materialförvaltare, det är mitt huvuduppdrag. Jag är med på träningarna, före och efter matcherna, och är lite den som kommer först och går sist ungefär. Jag sköter allt det materiella, hjälper killarna med det de behöver. Dessutom har jag mer och mer tagit över hemsidan, för det funkade inte riktigt innan. Jag har twittrat i några år, och jag startade bloggen förra året för att komplettera hemsidan med lite trupper och laguppställningar. Sedan nu i vintras började jag med videointervjuer.

– Jag gör det mest för att jag tycker att det är roligt. Jag försöker skapa ett intresse kring föreningen och få folk att snacka om Mellerud.

Hur mycket tid i veckan lägger du ner på MIF?

– Det är en bra fråga faktiskt. På en matchdag är det många, många timmar, men på en vanlig dag brukar det kanske bli 3,5 timme per träning. Det blir många timmar, men jag har inte tänkt så heller.

Vad kan du säga om Helmer Westman och hans betydelse för MIF?

– Han är jätteviktig, det är han. Jag tror att det stod att han var spindeln i nätet, och det stämmer verkligen. Han sköter det mesta, och varken jag, David eller Markus behöver tänka på nästan nånting. Papper och allt runtomkring fixar han, ja, han gör allt förutom att ha hand om själva träningarna och pumpa bollarna kan man säga. Han är jätteviktig, och en väldig go’ gubbe som är omtyckt av alla i laget, säger Coster.

Läs Folkbollens motiveringar här!

(Övrig bild: Tobias Coster)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*