Onsdagslistan: Bästa smeknamnen

Onsdagslistan har på senare tid varit min egen lilla lekhörna, men nu är det slut på diktatorsfasonerna. Istället har bestämmandet hamnat hos en man som är synnerligen väl lämpad att ta fram områdets bästa smeknamn. Han är nämligen känd som ”Båten”, men går också under namnet Johan Andersson, assisterande tränare i division 3-laget Skoftebyn.

”Båten” är också en ypperlig skribent, och här får han verkligen briljera. För det här, mina damer och herrar, det är redan nu en modern klassiker.


Ettan på veckans onsdagslista återfinns längst bort till höger på bilden, och heter Robin Rundström. Men ni kan också vara mer bekanta med hans smeknamn – ”Nutte”? (Bild: Sebastian LaMotte)

1. ROBIN ”NUTTE” RUNDSTRÖM, FC TROLLHÄTTAN
”Lite jäv att välja sin egen ”bonus-bror” på första platsen kanske, men jag vill verkligen att smeknamnet får spridning. Kanske inte är så roligt eller fyndigt, mer sött. Jag tror att det är hans mor och syster som ligger bakom namnet.”

2. PATRIK ”POTA” HÄGER, HALVORSTORPS IS
”Jag tror att han numera vaktar målet i klubbens P35-lag, så därmed kvalar han in på listan. Jag tycker smeknamnet är oerhört mycket roligare i tal än i skrift. För visst har man väl snappat upp att det låter som alla ropat ”Puta”(spanskt uttal) i alla år, eller är det bara jag?”

3. ROBERT ”RÅTTAN” DAVIDSSON, VÄNERSBORGS IF
”Jag vill minnas det som att namnet gavs till Robert en sen, blöt, dimmig kväll för sju, åtta år sedan ungefär. Jag minns ej om det var hans ex eller hans ex nya kille som kallade honom för råtta. Det var som sagt ganska dimmigt den kvällen. Vi (hans vänner) har i alla fall bevarat namnet sedan dess.”

4. BLAGOJA ”PINGO” NAUMOVSKI, FOTBOLLSPENSIONÄR
”Mannen som representerat Sjuntorp, IFK Trollhättan, Bosna och mitt kära Sköfta. Kanske glömde jag någon klubb? Han gillade att skjuta istället för att passa, vilket ledde till mängder av mål genom åren. Jag har ingen som helst aning om vart smeknamnet kommer ifrån faktiskt. Men ett gulligt namn på en gullig kille räcker för att ta sig in på min lista.”

5. ERIC ”PUNSCH” SANDERSSON, SKOFTEBYNS IF
”Min gissning är att namnet kommer från det lokala uttrycket att vara ’punschig’, och det passar så bra in på Eric. Vad man än frågar honom om så får man alltid samma svar:
– Ööö….”

Bubblare (från förr och nu): Tommy ”Bala” Herlogsson, Fredric ”Slägga” Johansson, Albin ”Ynglet” Freiholtz. Claes-Göran ”Kôlja” Häger, Fredrik ”Leddrich” Ambjörnsson, Tommy ”Holken” Leyon, Henrik ”Gordon” Wilhemsson, Peter ”Kälan” Karlsson, Jimmy ”James” Eriksson, Peter ”Potäta” Karlsson, Per ”Körven” Larsson, Lennart ”Mods” Larsson, Mikael ”Clayson” Hellström, Ingvar ”Herden” Larsson, Kent ”Mandus” Olsson, Michael ”Biffen” Ohlsson, Thomas ”Lomme” Karlsson, Kennet ”Tysken” Johansson, Jonas ”Hilta/Maskin” Hellqvist, Hannes ”Pastorn” Granlund. Jag avslutar med min egen morfar Kenneth ”Sotarn” Carlsson, och sist men inte minst min egen far Thomas ”Mollan” Andersson.

Vilka mer platsar på listan över bästa smeknamnen? Kommentera gärna!

Senaste onsdaglistorna:
17/9: Bästa nyförvärven
27/8: Bästa mittbackarna
20/8: Bästa tränarna
13/8: Bäst på sociala medier
16/7: Vårens största överraskningar
9/7: Vårens största genombrott
2/7: Bästa frisparksskyttarna
25/6: Dalslands snyggaste dräkter
18/6: Snyggaste dräkterna
11/6: Bästa domarna
4/6: Största vinnarskallarna
28/5: Skönaste namnen
21/5: Bästa proffsspelarna
14/5: Bästa spelarna i Trollhättesexan
7/5: Bästa hemsidorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*