Mr Frändefors IF har gått ur tiden

Frändefors IF är en förening i sorg.
I måndags gick eldsjälen Karl-Erik Eriksson – mer känd som ”Kalle Puh” – bort efter en tids sjukdom.
Kvar lever minnena från hans 60 år i klubben.

Conny Olsson, Frändefors meste A-lagsspelare genom tiderna, kan inte undgå att brista ut i skratt när han tänker tillbaka på några av de historier som Karl-Erik Eriksson gav upphov till under sin levnadstid. Minnena är många och fulla av liv, precis som ”Kalle Puh” var själv.

Han växte upp i Frändefors och var sedan länge ”Fiffen” personifierad. Karl-Erik Eriksson började som spelare, blev styrelseledamot som 23-åring och därefter har han haft ett finger i det mesta som rört föreningen.
– Han har ju varit allting egentligen; ordförande, med i fotbollskommittéer, lagledare, spelat själv, busschaufför, tränat lag … ja, haha, det är helt otroligt, konstaterar Conny Olsson, som även umgicks med honom privat.

Och en person med samma engagemang som Karl-Erik Eriksson lär man kanske aldrig få uppleva igen, menar Olsson.
– Just den sortens föreningsmänniska, det finns inga såna kvar nästan. Han lade ner hela sin själ på föreningen och det gick nästan före privatlivet, familjen och allting. Han var ju sån. Och genomsnäll också.

Vad var det som drev honom att göra så mycket för Frändefors IF?
– Han var nog mest mån om att ungdomar skulle ha något att göra. Att ha någonting att göra då var att spela fotboll i Frändefors, och sedan var inte det viktigaste vilken nivå det handlade om. Han ville sysselsätta dem, säger Conny Olsson.

Enligt Joacim Johansson, som är ledamot i klubbens styrelse, ville Eriksson alltid hjälpa till, även efter att han lämnade sitt sista officiella uppdrag i valberedningen och fotbollskommittén för ungefär två år sedan.
– Han var alltid glad och tog emot en på ett vänligt sätt. Han hade mycket att berätta om hur det var förr, och vad man skulle tänka på när man satt med i styrelsen. Han hade mycket kunskap och satte ett stort avtryck hos de flesta, säger Johansson.

På lördag spelar Frändefors herrlag säsongens sista hemmamatch, mot Högsäter, och då är det tänkt att man ska hedra sin stora och älskade profil.
– Det blir bland annat en tyst minut, säger Joacim Johansson.

Och historierna om Kalle Puh? Ja, de får leva vidare i Frendevis omklädningsrum ett tag till innan klubben förhoppningsvis låter dem återberättas i tryckt form.

(Bild: Frändefors IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*