TFK säkrade den utlovade seriesegern


Trollhättans FK, anno 2014. Näst längst bort till vänster, i det nedre ledet, hittar ni undertecknad. (Bilder: Kjell Korshavn)

Serieseger var den uttalade målsättningen.
Och så blev också fallet för Trollhättans FK.
– Alla i klubben har velat vinna i år, säger lagets stora skyttekung, Linus Ewenborg.

TFK hade, med tanke på resultaten i övriga matcher, inte ens behövt vinna lördagens möte med Kållandsö på Stavrelunds IP. Men för säkerhets skull blev det ändå seger, med siffrorna 5-1. De två sista fullträffarna stod målmaskinen Ewenborg för, och han har nu kommit upp i 25 totalt.

Det var också hans egen personliga målsättning.
– Inför säsongen var den 20 mål, och när jag lyckades nå det så var det 25 mål. Och nu när jag lyckades göra två i den senaste matchen och det blev 25 så har jag faktiskt inte hunnit sätta någon ny målsättning. 30 hade väl inte varit fel, men det är ju bara en match kvar så man får vara realistisk, säger Ewenborg och skrattar.

TFK har varit den nordvästra femmans mest stabila lag, med 14 segrar på 21 matcher. Dessutom har man gynnats av att många av konkurrenterna kommer från Lidköping och därför har behövt spela betydligt fler matcher av derbykaraktär.
– Överlag tycker jag nog att vi har varit det bästa laget, åtminstone så länge som vi har lyckats göra mål. När vi har haft perioder där vi har missat mycket så har det varit jobbigt.

Vad är det annars som har gjort TFK till seriesegrare i år?
– Det är väl hårt arbete. De flesta har ändå gett mer i år och även de nya killarna, inklusive du, har ganska fort köpt bilden av att man vill vinna. Jag tror inte att vi hade vunnit om det inte vore för inställningen, säger Linus Ewenborg.

Och vad är nyckeln till din fina säsong?
– Det har nog ganska mycket att göra med att (Kristoffer) Back kom till laget och hjälpte en på ett annat sätt. Med honom så har andra ytor öppnats. Samtidigt har alla blivit ett år äldre och tagit ett steg till, och då är det inte jättesvårt att trycka dit bollarna. Det är ju så i fotboll att om man är det bästa laget så blir det lättare att göra mål.

Att TFK-spelarna och tränaren Håkan Sandersson inför säsongen valde att peka ut sig själva som troliga seriesegrare var inget märkligt, menar Linus Ewenborg.
– Det är bara bra att man har en klar målsättning så att man vet vad som ska göras och vad som krävs av en själv. Man behöver inte sticka under stol med att alla i klubben har velat vinna i år, och det har hjälpt oss framåt.

Fotnot: Efter seriesegern presenterade Linus Ewenborg och TFK-kollegan Anton Persson en låt, som handlade om lagets gångna säsong. Den framtida lokala jättehitten kan ni lyssna på här!


Linus Ewenborg är en av årets stora målskyttar inom den lokala fotbollen, med sina 25 fullträffar för TFK.


Hemma på Stavrelunds IP:s A-plan brukar det firas. TFK har inte förlorat där på ungefär två år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*