Optimistiskt i Trollhättans BoIS inför kval


Trollhättans BoIS gör sig redo för kval till division 2, och nu står det klart att man får sällskap av Holmalund U och Falköping i sin grupp. (Bild: Martin Ahlin)

Förutsättningarna är fortfarande oklara.
Men nu är åtminstone Trollhättans BoIS kvalmotstånd utsett.
Laget får slåss med Holmalund U och Falköping om en plats i division 2.

Trollhättans BoIS slutade på andra plats i den västra damtrean, men säsongen förlängs i ytterligare några veckor när nu kval väntar för det unga laget.

Redan till helgen inleder Holmalund U med att möta Falköping, innan TBoIS möter det förlorande laget först veckan efter.
– Det är nog det mest optimala upplägget för vår del. Vi har lite skavanker i truppen och det känns riktigt bra att få fyra träningar till innan nästa match. Tjejerna har aldrig varit i kval tidigare så därför handlar mycket om att förbereda dem mentalt för det, säger tränaren Fredrik Andersson.

Falköping hamnade på åttonde plats i den division 2-serie som även Skoftebyn tillhörde, med 17 inspelade poäng på 18 matcher. Holmalunds U-lag slutade å sin sida på andra plats i den södra trean, med 34 poäng på 14 omgångar.
– Jag har kikat litegrann på deras hemsidor och Holmalund känns som en blandning mellan ungt och rutinerat. Falköping verkar vara ganska tajta och gör inte så mycket mål, men släpper inte in så mycket heller. På det sättet är de lite som oss, konstaterar TBoIS-tränaren, innan han tillägger:

– Utgången är helt oviss. Jag tror att det är tre jämna lag.

I nuläget är det dessutom osäkert hur många lag som går upp från de två kvalgrupperna. Det kan bli ett lag av sex, men det kan också bli tre.
– Kvalet kan fortsätta ända fram till slutet av oktober om det vill sig illa, säger Fredrik Andersson.

Själv kan han luta sig tillbaka mot positiva kvalerfarenheter från tidigare under tränarkarriären.
– Jag har goda minnen från kvalet med Främmestads damlag för ett gäng år sedan. Då spelade vi en ren utslagningsmatch och lyckades vinna. Den glädjen efteråt var helt ofattbar. Det är en av mina bästa dagar på fotbollsplanen.

Här hittar ni mer information om kvalgrupp 2!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*