Onsdagslistan: Största fotbollspersonligheterna

I veckans lista tar jag själv ett helhetsgrepp kring den lokala fotbollen och rankar de största personligheterna i TTELA-land. Vad är då en stor personlighet? Ja, någon som tycker och tänker (tja, inte alltid förstås) och ökar intresset för sin klubb genom sitt sätt att vara. Det är, rätt och slätt, en person som genom sin existens berikar vårt fotbollslandskap.

Jag gillar allihop på listan, faktiskt.


Han har naturligtvis figurerat på Fotbollsbloggen vid flera tillfällen tidigare, men detta är första gången som Moe Abdu toppar en onsdagslista. Han kan från och med nu titulera sig ”områdets största fotbollspersonlighet”. (Bild: Sebastian LaMotte)

1. MOE ABDU, VÄNERSBORGS FK
”Nummer ett på listan är självklar i min värld. Moe är en underhållare i dubbel bemärkelse, och inte alltid med vilje. Han är en fantastiskt duktig fotbollsspelare – vilket kanske inte alla tror – men det heta temperamentet ställer till det ibland, och så sent som mot Arvika i helgen så gav det upphov till en situation där samtliga på Vänersvallen brast ut i skratt. Moe är helt enkelt en älskvärd profil som känner allt och alla och som sticker ut i mängden på ett sätt som är helt underbart. Han förtjänar sannerligen sin plats i det lokala rampljuset.”

2. RAIMO KÄKELÄ, VÄNERSBORGS FK
”Raimo är en klassisk vattendelare – antingen så älskar man honom, eller så hatar man honom. Det sistnämnda kan låta hårt, men det är också priset man får betala för att man vågar ta plats och struntar i jante och allt vad det heter. Raimo är egentligen motsatsen till medietränad och bjuder nästan alltid på minnesvärda uttalanden. Det är ju en egenskap som man måste beundra, eftersom det bidrar till att öka intresset för och snacket kring sporten. Utan Raimo hade den lokala fotbollen varit en mycket gråare plats.”

3. HANS ADOLFSON, VÄNERSBORGS IF
”Hans Adolfson har, efter nästan ett helt liv i klubben, lyckats få legendstatus i VIF. Och nog är han karismatisk och omtyckt alltid. Kunskapen om fotboll är nästan obegränsad, men det är som humörhöjare och go’ gubbe som Hans bidrar med allra mest till sin förening. Han är på många sätt ett socialt geni som bryr sig om och ser alla. Dessutom är Hans en man av många och starka åsikter, och jag vill nästan tro att det är hans förtjänst att rivaliteten mellan VIF och VFK är så påtaglig – i positiv bemärkelse – just nu.”

4. RONNY KARLSSON, TROLLHÄTTANS FK
”Han syns kanske inte så ofta i media nuförtiden, men på Trollhättans fotbollsscen är Ronny Karlsson – kanslist och mirakelgörare i TFK – ofta en central figur. Det är hans hårda arbete under många år som ligger till grund för framgångarna idag. Ronny är också en person som alltid står för sin åsikt, och han vet det mesta som pågår i den lokala fotbollen. På STIP är han redan nu en levande legend, och jag vet att det är många i stan som associerar TFK med just honom. Det säger väl det mesta, tycker jag.”

5. ALEXANDER KARLSTRÖM, IFK TROLLHÄTTAN
”Man kan skapa sig en plattform på många olika sätt och Alexander Karlström har gjort det via det världsomspännande intranätet, även känt som internet. Han har sin egen ”hörna” på IFK Trollhättans hemsida, men ’Alex’ är också en underhållande twittrare som alltid vågar säga vad han tycker. För det mesta innefattar det sågningar av alla dess slag, oftast riktade mot hans egna insatser på planen. Alex är helt enkelt en profil och lokalfotbollsvurmare som jag hoppas ska få ännu större utrymme framöver.”

6. TORBEN CHRISTIANSEN, LÖDÖSE NYGÅRD IK
”En stor del av Torbens Christiansens signum är givetvis hans oefterhärmliga röst. Den där basstämman tenderar att breda ut sig över fotbollsanläggningar likt en skog i brand. Själv kan jag inte minnas att jag sett Torben riktigt glad någon gång, men det lär också vara den bild som förmedlas utåt. I LNIK-lägret vet jag att han är en omtyckt och stor profil som snabbt har hittat sin plats. Torben står stabilt med båda fötterna på jorden och vet vad han tycker och tänker om saker och ting, och det är han definitivt inte rädd för att dela med sig av.” 

Bubblare: Marcus Tersing (Göta), Roger Sandersson (Skoftebyn), Tobias Karnevi (Skoftebyn/Trollhättans BoIS), Fady Daoud (IFK Trollhättan), Robert Dobran (Halvorstorp), Erika Karlsson (Wargöns IK), Markus Svensson (Melleruds IF), Marika Arvidsson (Frändefors IF), Svante Andersson (Wargön), Fredrik Andersson (Trollhättans BoIS), Leif Mattsson (IFK Trollhättan), Jilo Helou (Upphärad), Christian Fredriksson (Brålanda), Allan Mourujärvi (Trollhättans FF), Josef Daoud (FCT), Steven Stenman (FCT), Jesper Ljung (FCT).

Vilka tycker du är de största fotbollspersonligheterna i området? Kommentera gärna!

Senaste onsdagslistorna:
24/9: Bästa smeknamnen
17/9: Sommarens bästa nyförvärv
27/8: Bästa mittbackarna
20/8: Bästa tränarna
13/8: Bäst på sociala medier
16/7: Vårens största överraskningar
9/7: Vårens största genombrott
2/7: Bästa frisparksskyttarna
25/6: Dalslands snyggaste dräkter
18/6: Snyggaste dräkterna
11/6: Bästa domarna
4/6: Största vinnarskallarna
28/5: Skönaste namnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*