Årets lag inom den lokala fotbollen

Varje vecka har lokalfotbollens bästa plockats ut.
När säsongen nu (nästan) är över så är det dags att summera:
Vilka är årets bästa spelare i TTELA-land?

Jag har blivit anklagad för jäv (med rätta), pressats att ta ut mig själv (utan framgång) och i vissa fall till och med kontaktats av spelare (med taskig självdistans) som krävt att de själva ska tas ut i Veckans lag. Det är, som ni förstår, inte helt enkelt att vara allsmäktig demontränare i detta lokalfotbollens dreamteam.

Men jag har gjort mitt bästa och förlitat mig på tips och tränarrekommendationer, utöver de matcher jag sett själv. Det har gett en hyfsat rättvisande bild, men självklart är det så att framgångsrika lag syns betydligt mer än de som placerat sig längre ned i tabellen, och dessutom finns det vissa tränare som sällan vill lyfta någon spelare över kollektivet. Det underlättar inte i uttagningen, om man säger så.

Inte heller att man, som FCT, ofta spelar på måndagar eller dylikt.

Hur som helst, här är de som tagit plats i Årets lag för herrarna (antalet uttagningar inom parentes):

Avbytare: Sevdaim Hajra (IFK Trollhättan), Erik Karlsson (Melleruds IF), Emil Ek (Håfreströms IF), Henrik Johansson (Edet), Tobias Gustafsson (Göta BK), Peter Eriksson (Åsebro IF), David Bennhage (FC Trollhättan), Niclas Graff (Göta BK), Daniel Andersson (Skoftebyns IF), Hector Maravilla (Skoftebyns IF), Thomas Johansson (IFK Trollhättan), Moe Abdu (Vänersborgs FK), Boyd Mwila (Vänersborgs FK), Anton Westman (Trollhättans BoIS), Kristoffer Back (Trollhättans FK), Simon Svensson (Melleruds IF), Rikard Vikingsson (Göta BK), Rasmus Larsson (Trollhättans BoIS), Marcus Algevi (Hjärtums IS), Niklas Andersson (Wargöns IK), Fredrik Larsson (Melleruds IF).

Tränare: Raimo Käkelä, Vänersborgs FK (2).

Och därefter kommer naturligtvis Årets lag för damerna (antalet uttagningar inom parentes):

Avbytare: Emma Weyhing (Wargöns IK), Elin Gustafsson (Åsebro/Brålanda IF), Ida Carlsson (Trollhättans BoIS), Sofie Sandersson (Skoftebyns IF), Jonna Thor (Vänersborgs IF), Josefin Lengroth (Edet FK), Camilla Hansson (Wargöns IK), Ellinor Ivehag (Vänersborgs IF), Josefin Jörnelius (Vänersborgs FK), Rebecca Heinerås (Lödöse Nygård IK), Emma Eriksson (Skoftebyns IF), Julia Jonasson (Trollhättans BoIS), Sandra Mellqvist (Edet FK).

Tränare: Claes Johansson & Jimmy Johansson, Wargöns IK (2)

I sann transparensanda kan jag också här nedan redogöra för hur många gånger (dam och herr sammantaget) varje klubb har fått med en spelare i Veckans lag:

Vänersborgs FK – 37 uttagningar
Vänersborgs IF – 25
Skoftebyns IF – 21
Trollhättans BoIS – 18
Trollhättans FK – 17
Melleruds IF – 17
IFK Trollhättan – 15
FC Trollhättan – 14
Wargöns IK – 14
Göta BK – 13
Lödöse Nygård IK – 13
Edet FK – 10
Brålanda IF – 7
Åsebro IF – 7
Halvorstorps IS – 6
Upphärads IS – 5
Åsebro/Brålanda – 5
Frändefors – 4
Håfreström – 4
Hjärtums IS – 3
Sjuntorps IF – 2
Trollhättans Syrianska – 1
Kroppefjälls IF – 1

Fotnot: Senare i höst/vinter är det tänkt att Fotbollsbloggen också ska utse årets bästa spelare på varje position, både för dam och herr. Förhoppningen är också att kunna arrangera en alternativ prisgala, med utmärkelser i lite mer ovanliga kategorier. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, kan man hoppas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*