Brålanda har redan ersättare på gång

Lars Andersson visste att risken fanns.
Men han trodde ändå att Christian Fredriksson skulle bli kvar i Brålanda.
– Det är jättetråkigt, jag hade hoppats på en satsning över två eller tre år, säger han.

Lars Andersson (bilden) sitter i Brålandas herrsektion, och det var han som tog Christian Fredriksson till föreningen inför den gångna säsongen. 
– Jag kände till hans kunskaper och han har gett oss precis det vi var ute efter. Det var Christian som gjorde att vi gick från att vara trea, fyra till att vinna serien, menar Andersson.

Han betonar samtidigt att det inte beror på någon schism:
– Vi ville ha kvar Christian, men han fick ett bra erbjudande av Oddevold och det förstår jag. Han bor där och brinner för att utveckla ungdomar.

En logisk följd av Fredrikssons besked är att Brålanda nu måste leta efter en ny tränare inför nästa säsong.
– Ja, vi har ju hamnat i en lite knepig sits. Jag var lite deppig när jag fick börja ringa runt bland mina kontakter, men om jag eller vi som förening har riktig tur så kan detta vara löst inom några dagar, med en riktigt bra tränare, avslöjar Lars Andersson, som tvingas lägga på mitt under vårt telefonsamtal eftersom någon annan söker honom.

En stund senare ringer jag upp Andersson igen.
– Jo, det var han som vi eventuellt har på gång. Vi diskuterade lite framåt och bakåt. Jag vågar inte säga något än, men det känns som att vi kan lösa detta, säger han.

Vi lär med andra ord få anledning att återkomma till Brålandas försäsongsstatus. Klart är att truppen i nuläget ser ut att krympa med tre namn – Martin Gustafsson har problem med ett knä, brodern David har aviserat att det inte blir någon fortsättning och samma sak gäller för Daniel Nilsson.

Samtidigt har BIF redan nu säkrat upp Jimmy Porseryd, målvakten som närmast kommer från Mellerud och som får konkurrera med Henrik Thoresson om att vara lagets förstekeeper framöver.

Fotnot: Artikeln är en fortsättning på lördagens avslöjande om att Christian Fredriksson lämnar Brålanda för Oddevolds juniorlag. Den hittar ni här. 

(Bild: Brålanda IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*