”Kral” lämnar Motala – flyttar norrut?


Lennart ”Kral” Andersson är en omtyckt profil i Tvåstad. Men någon återkomst till våra trakter verkar det inte bli – trots att han nu lämnar Motala AIF. (Bild: Daniel Berggren)

Hans Motala har gjort en succésäsong i söderettan.…
Men det blir också Lennart ”Kral” Anderssons sista i klubben.…
– Två år räcker, tycker han.

Han har ingen dålig meritlista, Kral. Den 48-årige dalslänningen har på senare år varit en garant för succé och uppflyttning, vare sig det har handlat om Brage, Vänersborgs IF eller Motala AIF.

Under Anderssons två säsonger i den östgötska klubben har mycket hänt överhuvudtaget.
– Ja, vi har byggt en läktare för 45 miljoner och avancerat upp till division 1. Sedan vann vi även Östgötacupen efter finalseger mot ett ordinarie Norrköping, mötte Djurgården i Svenska cupen och tar en framskjuten placering i år, säger han och syftar på den nuvarande fjärdeplatsen i söderettan.

– Det här var egentligen en etableringssäsong, men det verkar nästan bli bättre än så.

Samtidigt har fotbollsnomaden ”Kral” en tendens att sällan bli särskilt långrandig i någon förening, och han väljer även nu att gå vidare.
– Jag hade ett utgående avtal och jag tycker nog att två år räcker. Ibland måste du bestämma dig om du ska gå vidare eller inte, och nu tycker jag att någon annan får spinna vidare på det här.

Kral har fortfarande kvar sina två gårdar utanför Åmål och under året har han, enligt egen utsago, kört ”5 000 mil”. Det påverkar också hans nästa klubbadress.
– Det är klart att det tar mycket tid och kraft. Nästa klubb får antingen ligga närmare eller längre ifrån, så att jag inte behöver hålla på med veckopendling.

Det sistnämnda är en het kandidat – enligt Örnsköldsviks Allehanda tränar han nästa säsong nämligen Anundsjö i division 2 Norrland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*