Många lokala namn på VFK:s önskelista

Skoftebyns Krister Andersson är en av flera spelare som punktmarkeras av Vänersborgs FK. (Bild: Sebastian LaMotte)

Kehinde Adeshigbin, senast anfallare i IK Arvika, är högaktuell för VFK. 

– Han är den pusselbit vi saknar, säger tränaren Raimo Käkelä, som på sin önskelista över tänkbara nyförvärv har flera lokala namn.
TTELA-sporten kan avslöja några av dem.

IK Arvika åkte ur division 3 ­nordvästra Götaland och som lag imponerade man inte speciellt mycket. Dock hade man under hösten en ­spelare med kvaliteter som drog blickar åt sig.

Kehinde Adeshigbin kom till klubben via USA och England, när han valde att flytta närmare sin syster, Taiwo Adeshigbin, som inför den gångna säsongen anslöt sig till Östersunds DFF i division 1. När VFK och Arvika möttes i slutet av september kan man säga att kärlek uppstod direkt.
– När vi spelade mot dem och såg honom så kände jag bara; det där är en kille som vi behöver. Han kan vara den där pusselbiten vi saknar. ”Han är något av det värsta vi har mött”, sa ­killarna i pausen, säger ­Raimo Käkelä.

Division 2-klubbens känslor för Kehinde Adeshigbin har också besvarats, om man ska tro Käkelä. Under vintern bor Adeshigbin i Los Angeles, men via mail och telefon ska han ha uttryckt en önskan om att få spela i VFK nästa säsong. Under de matcher som Kehinde Adeshigbin representerade Arvika hann han med att göra åtta mål.
– Det är en racermaskin. Han är stor, stark, smidig, snabb och energisk.

Det finns dock fler namn på Raimo Käkeläs önskelista över tänkbara nyförvärv. Adeshigbin återfinns förmodligen bland de högt prioriterade, men klubben är också intresserad av en viss duo från Skoftebyns IF – mittfältaren Elvis Sabovic och mittbacken Krister Andersson.

– Båda skulle passa bra in i vårt lag, konstaterar Raimo Käkelä.

Mittfältaren Mergim Berisha och anfallaren Samir Fehric, som båda kom till Vänersborgs IF mitt under den gångna säsongen, är också intressanta namn för VFK.
För de finns väl på listan?
– Både ja och nej …

Klubben söker också efter en ny målvakt. Besarion Kodalaev, tidigare i FC Trollhättan, och Markus Mäkinen, Vänersborgs IF, har fått, eller kommer troligtvis att få samtal från VFK inom det närmaste.
– Båda bor och jobbar ju i närheten, säger Raimo Käkelä.

Text: Daniel Berggren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*