Många derbymatcher under 2015


På torsdagen presenterades de nya serieförslagen. Och vi har även många derbyn att vänta under den kommande säsongen, dock inte mellan Wargön och Vänersborgs IF som då spelar i olika divisioner. (Bild: Kent Eng)

Fotbollsäsongen har precis tagit slut.
Men redan nu blickar vi mot nästa.
Och så här kan de lokala serierna komma att se ut.

Västergötlands fotbollförbund presenterade på torsdagsmorgonen det nya förslaget för hur de geografiska linjerna ska dras under 2015. Betoningen ligger på ordet förslag – det är nämligen inte helt ovanligt att enskilda klubbar protesterar och kräver att förbundet ska sätta sig ner vid ritbordet igen.

Här nedan har ni hur som helst de förslag som presenterades och som är intressanta ur lokal synvinkel, med en kommentar från er nyblivne bloggkung (hybrisen är som synes fortfarande påtaglig efter Folkbollens pris):

DAMER

DIVISION 2 SÖDRA
Bergdalens IK (3), Borås GIF, Holmalunds IF U (3)*, IK Friscopojkarna, Kindaholms FF, Lödöse Nygård IK, Sjömarkens IF, Skoftebyns IF, Wargöns IK (3), Äspereds IF.

* Kan, enligt ett annat förslag, också komma att bytas ut mot Alingsås KIK.

Kommentar: En klar förbättring jämfört med ifjol, då Skoftebyn och LNIK hölls separerade. Nu spelas tre matcher av derbykaraktär nästa säsong, och det ska bli intressant att följa vilken av de två förstnämnda klubbarna som egentligen är bäst. Wargön är med för att se och lära, men jag har ju som bekant missbedömt laget förut. I övrigt kan vi konstatera att det är en relativt tråkig serie med många anonyma och långväga motstånd.

DIVISION 3 VÄSTRA
Alingsås KIK (2)**, Edet FK (4), Edsvära-Norra Vånga FF, IK Gauthiod U*, JK10 IF, Lidköpings FK U*, Sollebrunns AIK (2), Trollhättans BoIS, Vänersborgs FK, Vänersborgs IF.

* Kan ersättas av Kinne-Vedum/Källby samt Kållandsö GoIF.
** Kan ersättas av Främmestads IK, som samtidigt ansöker om att få ha ett kombinationslag tillsammans med Elmer Fåglum FK samt Nossebro IF.

Kommentar: Ingen större revolution här inte, och det är fortfarande Tvåstad som är centrum för de flesta av matcherna som spelas. Edets återkomst blir en intressant krydda i denna division 3-soppa, och förhoppningsvis ska samtliga lokala representanter vara aspiranter på en topplacering under nästa säsong.


I herrarnas division 4-serie blir det inte bara derbyn mellan Göta och Edet nästa år – även IFK Trollhättan och Trollhättans FK gör dem nämligen sällskap. (Bild: Kent Eng)

HERRAR

DIVISION 4 NORRA
Edet FK, ENV FF, Elmer-Fåglum FF, Falköpings FK, Göta BK, IFK Mariestad, IFK Trollhättan, Skultorps IF (5), Tidaholms GoIF, Trollhättans FK (5), Ulvåkers IF, Åsarp-Trädet FK.

Kommentar: Göta är nog det lag som jublar mest här, med tanke på att fjolårets södra fyra förmodligen var bättre än den norra. Samtidigt är hela lokalfotbollen den stora vinnaren, då det bjuds på derby i var fjärde omgång. Edet hoppas naturligtvis på bättre lycka än senast, samtidigt som både IFK Trollhättan och nykomlingen Trollhättans FK lär ha vissa förhoppningar om framskjutna placeringar. Omöjligt är det sannerligen inte.

DIVISION 5 VÄSTRA
Bergdalens IK (4), Brämhults IK (4), Främmestads IK, Halvorstorps IS (4), Kronängs IF (6), Nossebro IF (6), Sandared/Sjömarken, Sparsörs AIK, Säven/Hol, Trollhättans BoIS, Töllsjö AIK, Östadkulle SK.

Kommentar: Från att ha spelat i en Lidköpingsbaserad serie får nu Trollhättans BoIS blicka åt sydöst, dit de flesta resorna kommer att gå. Matcherna mot Nossebro och Främmestad lär uppfattas som halvderbyn, men den riktiga höjdpunkten är naturligtvis drabbningarna med Halvorstorp, som bara är ett av tre lag som kommer direkt från fyran. Tuff serie, med andra ord.

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN
BK Spark (Utv.), FC Alingsås, Hjärtums IS, LödöseNygård IK, Sjuntorps IF, Sjöviks SK, SK Mjörn, Trollhättans IF, Trollhättans FF, Trollhättans Syrianska FK, Upphärads IS, Wargöns IK.

Kommentar: Trollhättesexan får fortfarande bära samma namn, men den känns ändå lite mindre lokal. Dessutom har den fått viss Vårgårda- och Alingsås-prägel, vilket naturligtvis är lagom kul. Av de nya lag som kommit in bör Mjörn betraktas som det största hotet, med en plan som är mytomspunnen (i negativ bemärkelse) och med en femteplats i ryggen från årets seriespel. I övrigt kan vi här notera att Alvhem har dragit sig ur serien, och då slipper en given placering i botten. I toppen lär det återigen vara svårt för Wargön att inte etablera sig som stor favorit. Men ja, där har jag ju också haft fel förr.

Fotnot: Av någon outgrundlig anledning så presenterades inte förslaget till damernas division 4 samtidigt som övriga serier. Där får Fotbollsbloggen helt enkelt återkomma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*