Trio försvarar Tvåstads färger i distriktslag

Tre lokala spelare har tagits ut till helgens Västgötasamling i Kristinehamn. Från vänster: Jonathan Johansen, Skoftebyns IF, Hani Shurrab, IFK Trollhättan, och Marcus Bengtsson, Vänersborgs FK. (Bild: Anders Johansen)

Många spelare har ramlat bort under resans gång.
Nu är de bara 18 kvar.
Och tre av dessa kommer från Tvåstad.

Det handlar naturligtvis om den kommande helgens samling i Kristinehamn, där Västergötlands 18 bästa spelare födda 2000 ska samlas. Där är också tre av våra lokala föreningar representerade.

En av dessa spelare är Hani Shurrab, som till vardags spelar mittback i IFK Trollhättans ungdomslag. Han hade redan på förhand bestämt sig för att vara kvar i det här skedet av uttagningarna.
– Jag har ju tränat utefter det och satt upp den målsättningen. Konkurrensen har varit tuff, men jag tror att det var ganska så solklart att jag skulle komma med, säger han.

Vad är det som kännetecknar dig som spelare?

– Öh, det är en bra fråga. Men jag är ganska tuff, jag pushar resten av laget och älskar att utmana mig själv. Sedan så tar jag väl lite risker ibland också, haha, konstaterar Hani.

Övriga två lokala spelare som tagits ut är Jonathan Johansen, Skoftebyns IF, och Marcus Bengtsson från Vänersborgs FK. Jonathan är mittback och Marcus anfallare, och de har alltså gemensamt att de fortfarande är kvar i Västergötlands trupp när 42 spelare har blivit 18 efter den senaste samlingen.
– Jag känner båda ganska bra eftersom vi har spelat mot varandra en hel del, och det har också blivit starkare band mellan oss nu när vi har umgåtts på samlingar och så, säger Hani Shurrab.

Kändes det väntat att både Jonathan och Marcus också skulle komma så här långt?

– Ja, faktiskt. De är bland de bästa här.

Under helgens samling väntar träningar, några teoretiska moment samt två matcher – en mot Värmland och en mot Örebro. Det är nu grunden ska läggas till nästa års elitpojkläger i Halmstad. Det finns dock inte finns några garantier att man kommer med där om man är uttagen till denna samling.
– Inför varje läger känner man lite nervositet eftersom man vill prestera bra, man vill ju vara bäst helt enkelt. Min målsättning nu när jag har kommit hit är att ta mig till Halmstad och sedan ungdomslandslaget, säger Hani Shurrab, med ett självklar men samtidigt väldigt ödmjuk ton.

På hemmaplan finns även Sjuntorps Johan Becker med som reserv, utifall att det skulle bli några återbud. På flicksidan, där man också tillbringar helgen i Kristinehamn, har en lokal spelare tagit sig, och det är Wargöns anfallare Hanna Lund Johansson.

Fotnot: I somras skrev Fotbollsbloggen om en av 00:ornas första fotbollsträffar, nämligen Västgötalägret.

***
Nyligen var Västergötlans P99:or i Ulricehamn för en samling där fyra träningar genomfördes inom loppet av två dagar. Den 30 spelare stora truppen dominerades av Elfsborg – som bidrog med nio namn – men även Tvåstad låg här i framkant.

Enver Colic, IFK Trollhättan, David Arkemar, Trollhättans BoIS, Gustav Svensson, Vänersborgs IF, och Ludvig Säreborn, VIF, togs ut och gjorde bra ifrån sig under helgens pass.

De får nu sikta in sig på att ta plats i det lag som ska delta i distriktslags-SM, med start nästa höst.

Samma sak gäller för F99:orna, där Trollhättans FK var en av de mest frekventa klubbadresserna i Ulricehamn. Trion Hannah Skoglund, Frida Kalmertun och Ellen Hultberg var nämligen TFK:s representanter under lägret. Från Vänersborgs FK kom också Edina Osmanovic, och bland målvakterna återfanns Hilma Lundqvist, som är fostrad i Trollhättans BoIS men som nu tillhör IK Gauthiod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*