Många nya namn i Skoftebyns futsal-lag

Premiären av futsal-allsvenskan närmar sig med stormsteg.
Därför har Skoftebyn börjat att spika vinterns trupp.
Där hittar vi också flera spännande nyförvärv.

Den senaste månaden har Skoftebyns futsal-lag hållit öppna träningar för att locka till sig områdets mest talangfulla spelare. Och nu börjar en trupp att ta form.
– Förra veckan tror jag att vi fick igenom 14 övergångar, eller där någonstans. Det blir väldigt mycket. Men sedan ska man komma ihåg att många är från FC Mellerud, och där gjorde vi en så kallad kollektiv övergång, berättar Daniel Andersson, som leder laget tillsammans med Christoffer Lundh och Krister Andersson.

När Fotbollsbloggen gästar måndagens träning i Älvhögsborg blir det uppenbart att det i mångt och mycket är lokalfotbollens crème de la crème som har sökt sig till föreningen. Men alla har inte varit lättövertygade.
– Några har redan slängt in handduken, och det kan man ju förstå. Alla har en fotbollssäsong i ryggen, och att träna tre gånger i veckan och vara borta nästan varje helg … det är en stor uppoffring.

Bland de nya spelarna finns också en viss Ersan Zubovic, 42 år ung.
– Ja, den gamle legendaren, haha. Han håller väldigt hög nivå fortfarande, men sedan får vi se om han är med och spelar. Jag ser gärna att han hjälper oss som ledare, han har ganska mycket respekt med sig, menar Daniel Andersson.

Några spelare har också skrivit över sig, utan att vara aktuella för spel.
Iba (Ramic), Kenan (Mehovic) och Pajtim (Beka) står på oss, men de har redan tackat nej. Vi behövde få över dem före övergångsfönstret, när de var mitt uppe i sin säsong, och de var ärliga hela tiden med hur de tänkte.

Hur långt fram ligger ni nu med bara veckor kvar till premiären (15 november)? 

– Jag hade gärna haft några träningar till, om man säger så. Det är som utomhus; man vet inte riktigt var man står förrän man spelar första matchen. Vi kommer inte att ha den bästa truppen, men inte den sämsta heller. Lundh skickade ett sms idag och sa att någon trodde att vi skulle komma sist i serien, så jag tror inte att de vet så mycket om oss. Men det är bra, då har vi inte några jättestora förväntningar på oss, säger Andersson.

Här är Skoftebyns futsaltrupp, i skrivande stund:
Målvakter: Christer Larsson (FC Mellerud), Nichas Christiansen (Edet), Rachid Nord (Halvorstorp), Arvid Sterner (Vänersborgs FK).
Utespelare: Christoffer Lundh (FC Mellerud), Fredrik Sundström (Vänersborgs FK), Andreas ”Anka” Andersson (Vänersborgs IF), Florian Fejzulovic (FC Mellerud), Jesper Thorsell, Linus Ewenborg (Trollhättans FK), Paul Khajo, Sergio Godino (Upphärad), Tim Klaar, Elmedin Iskric (okänd klubb), Ersan Zubovic (Bosna), Albin Freiholtz, Valon Gashi (FC Mellerud), Kenan Busuladzic (FC Mellerud), Krister Andersson (FC Mellerud), Christoffer Andersson (FC Mellerud).

Fotnot: I helgen börjar förberedelserna på allvar inför årets seriespel då Skoftebyn ställer upp i Bergslagen cup. För motståndet i gruppen står Örebro futsal club, IFK Lindesberg samt Yxhults IK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*