Lengroth klar för återupplivat damlag

Flera herrspelare har bytt Edet mot Göta.
Nu följer Josefin Lengroth i deras fotspår.
– Jag är inte den som gillar att byta, men när det var Göta så kunde jag inte göra något annat, säger hon.

Till nästa år har Göta startat upp ett nytt damlag, och majoriteten av spelarna är sådana som tidigare tagit uppehåll men nu har fått en nytändning. Bland dem finns bland andra erkänt duktiga Alice Holmgren.

Det stora affischnamnet blir dock Josefin Lengroth, 24-åringen som stod för hela 28 mål när Edet FK vann division 4 under den gångna säsongen.
– Ja, det stämmer. Göta är ju min moderklubb och jag har alltid varit med där runtomkring. Jag har också alltid sagt att om Göta har ett damlag så spelar jag där, och det har Edet vetat om, berättar Lengroth.

Samtidigt var det inget helt enkelt beslut för den talangfulla skyttedrottningen:
– Det är ju lite tråkigt med alla tjejerna i laget. Jag är inte den som gillar att byta någonting egentligen, men när det var Göta så kunde jag inte göra något annat.

Hur slagkraftigt kommer Göta att vara i nästa års division 4-serie då?

– Om man tittar på startelvan så är det ganska många bra spelare med, så jag tror nog att det kommer gå rätt så bra, svarar Lengroth.

(Bild: Edet FK)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*