Välkända profiler tar över Halvorstorp

Båda har fina karriärer bakom sig som spelare.
Nu ger sig Oskar Appelquist och Tobias Wennergren in på tränarbanan.
– Det här är något jag alltid velat göra, och Halvorstorp är ett bra förstasteg, säger 32-årige Appelquist som kommer att ha huvudansvaret.

Under den gångna säsongen inledde HIS med Mats Ekström och Ulf ”Ula” Andersson som tränare, men av personliga skäl tvingades båda ta varsitt steg tillbaka. Ersättare blev Per Lindblom och Henrik Ohlsson, men de lyckades inte rädda kvar laget i division 4.

Istället börjar man nu om i femman, med Oskar Appelquist som huvudansvarig och Tobias Wennergren som assisterande samt målvaktstränare.
– Det känns väldigt bra att kunna ta med sig sina erfarenheter och meriter från fotbollen och få in det i Halvorstorp tillsammans med ”Tobbe”, konstaterar Appelquist.

Hans egen karriär tog fart i HIS och ledde vidare till sejourer i TIF, FCT och IFK Trollhättan. Den sista klubbadressen som spelare blev Oddevold, där en otäck olycka tvingade honom att sluta.
– Jag har varit borta från Halvorstorp i några år och nu hoppas jag att vi ska kunna bygga upp klubben och vara mer professionella än man varit tidigare. Några av killarna vet vem jag är, men de är inte många. Det kan nog vara bra att få in lite nytt blod i föreningen, säger Oscar Appelquist.

Tränarpartnern Tobias Wennergren är även han en välkänd profil inom den lokala fotbollen, med flertalet säsonger i både FCT och Gauthiod. Han har dessutom representerat Trollhättans BoIS och HIS på planen.
– Jag och ”Tobbe” har diskuterat hur vi har tänkt att det ska se ut rent taktiskt, men det beror naturligtvis litegrann på materialet. Det vi vill få in i föreningen är att vi ska gå ut och spela vårt spel och våga rulla. Det har varit lite problem med det tidigare, och då har det blivit att man hellre lägger långa bollar.

Men prio ett är annars att få tillbaka glädjen i truppen.
– Ja, det är väl lite det som har fattats under det här året, vad jag har förstått, menar Appelquist som hoppas kunna utnyttja sitt sociala nätverk för att locka nya spelare till Halvorstorp.
– Det blir nog lite jakt, men också så att spelare automatiskt söker sig hit av eget intresse.

(Bild: Halvorstorps IS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*