Sammanslagning blir verklighet i Dalsland

Två ursprungliga föreningar blir tre när Åsebro Brålanda och Kroppefjäll gör gemensam sak till nästa säsong.
– Det finns många fördelar, säger den nya klubbens assisterande tränare, Stefan Larsson.

Åsebro Brålanda KIF – det är namnet på det nya laget efter sammanslagningen. Det återfinns som väntat även nästa säsong i division 2, och det är i nuläget oklart om andralaget ska tillhöra trean eller fyran.
– Vi var själva i behov av att bli fler och tycker att detta är en bra form istället för att ta spelare av varandra hela tiden. Det är också ett roligare alternativ om vi kan få det att fungera bra, säger Stefan Larsson, tidigare huvudtränare i Åsebro Brålanda men nu assisterande till Lennart Lindström i den nya konstellation som Fotbollsbloggen tidigare beskrivit.

Brålanda kommer framöver att bli lagets bas.
– Det är en geografisk medelpunkt för många av tjejerna, konstaterar Larsson som ändå påtalar att samtliga tre anläggningar kommer att användas.

Man kan samtidigt använda sig av erfarenheten från den senaste klubbfusionen mellan Gestad/Åsebro och Brålanda fyra ungefär fyra år sedan.
– När vi genomförde sammanslagningen första gången så var det utifrån de aktivas allra bästa, det behöver ju inte vara millimeter-rättvisa. De aktiva ska ha de så bra som möjligt, och så måste det vara i det här fallet också.

På spelarfronten händer det av naturliga skäl en hel del tack vare det nya upplägget. Den enda förlusten som är klar sedan tidigare är mittfältaren Elin Bååt (Rössö) samt målvakten Nancy Krogdahl, som slutar. Dessutom har klubbar som Rössö och Jitex ryckt i mittfältsstjärnan Josefin Berg (bilden).
– Hon har varit lite uppvaktad, det vet jag. De har hört av sig till oss, men hon blir kvar, säger Stefan Larsson.

Bland nyförvärven återfinns Josefin Lidre och Eloise Voimäki.

(Bild: Kent Eng)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*