Göta och FCT imponerade under gruppspel


David Bryngelssons Skoftebyn och Alexander Karlströms IFK Trollhättan tog sig vidare till lördagens spel i Mellandagscupen, men för det sistnämnda laget var det på håret. (Bild: Kent Eng)

Det fanns favoriter som höll, och andra som föll.
Men Göta tillhörde den första kategorin under Mellandagscupens premiärdag.
– De andra lagen får vara bra för att slå oss, menar tränaren Marcus Tersing.

Redan tre matcher in i fredagens gruppspel hade Göta säkrat förstaplatsen – via segrar mot Halvorstorp (2-1), Sjuntorp (2-0) och IFK Trollhättan (2-1). Den sista matchen mot Skoftebyn var därför betydelselös, och Göta kostade då också på sig att förlora (0-2).
– Vi släppte in två mål under de första 36 minuterna, det är ju riktigt bra. Sedan har vi inte öst in mål direkt, men det har ändå räckt, säger Götatränaren Tersing som samtidigt behåller fötterna på Jorden:
– För två år sedan imponerande vi och man sa att vi i princip inte kunde förlora. Men då åkte vi ut direkt under dag två.

Dessutom är konkurrensen tuff, vilket syntes under annandagen:
– FCT har haft bra fart, och Butlersgänget också. Även Skoftebyn gäller det att se upp med.

Ja, vid sidan av Göta var ”nya” FCT ett lag som bländade de 1 100 åskådarna på plats i Arena Älvhögsborg. Mellandagscupens första dag innehöll idel segrar, och nya tränarduon Stefan VennbergJörgen Ericson kunde inte annat än vara nöjd med tävlingspremiären. En positiv överraskning var också division 6-laget Trollhättans Syrianska, som tog hem grupp B.

Andra lag, som Trollhättans FK, IFK Trollhättan och ett förstärkt Sjuntorp, fick en betydligt trögare start än väntat och har en del att bevisa under lördagens spel.

Men så är också årets upplaga av Mellandagscupen jämnare än på länge, och det lär bli en hård kamp om medaljerna i slutändan.

STÄLLNING, GRUPP A:
1. Göta, 9 poäng
2. Skoftebyn, 8
3. IFK Trollhättan, 4
4. Sjuntorp, 4
5. Halvorstorp, 3

GRUPP B:

1. Trollhättans Syrianska, 10 poäng
2- Edet, 9
3. Upphärad, 5
4. Trollhättans BoIS, 4
5. Lödöse Nygård, 0

GRUPP C:
1. FC Trollhättan, 12 poäng
2. Butlers/TTELA, 9
3. Trollhättans FK, 6
4. Hjärtum, 3
5. Trollhättans IF, 0

Fotnot: Trollhättans IF, Lödöse Nygård samt Halvorstorp var de tre lag som missade lördagens finalspel, som de fyror och femmor med minst antal poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*