Fredrik levererade direkt i FCT


FC Trollhättan tog hem årets Mellandagscup, efter tre mål av Fredrik Larsson i finalen mot Butlers/TTELA. (Bild: Kent Eng) 

Första framträdandet i FC Trollhättans helsvarta dress. …
Och omgående succé för Fredrik Larsson, nyförvärvet från Melleruds IF.
…– Vi ville sätta nivån med en gång, det ger en go känsla, sa finalens tremålsskytt.

Att Fredrik Larsson kan göra mål vet vi sedan tidigare, han var ju Melleruds bäste målskytt 2014 och tvåa i skytteligan för hela division 4 Bohuslän-Dal. Och Larsson levererade, som det heter numera, direkt i sin nya omgivning.

Med två mål i semifinalen, och tre i finalen, var han den kanske främsta anledningen till att förhandsfavoriten FCT nu kunde ta sin femte inteckning i den pampiga segerpokalen. Samtidigt som han erkänner att det var lite nervöst, försäongsträning på Edsborg är en sak, skarpt läge inför ett nästan fullsatt (980 personer) Älvhögsborg en annan:
– Det var lite pirrigt, mest före och mellan matcherna, när spelet är igång tänker man inte så mycket på det.

Nybygget FCT kunde knappast önskat sig en bättre start:
– Det ger en go känsla, och betyder mycket i gruppen.

Jörgen Ericson, en av lagets två tränare, var inne på samma linje:
– Vi tycker om att sitta i förarsätet, det måste vi kunna hantera och tycka om. Det här var jätteviktigt, både för föreningen och spelarna.

I övrigt då? Ja, hopplocket Butlers/TTELA tog sig ända till final med ett lag där förre FCT-spelaren Petrit Zhubi, nu i superettan med Gais,var den klart lysande stjärnan, och där Viktor Weiselius med ackuratess visade att han kan hantera även den större fotbollen.

Viktors båda mål i semifinalen mot Skoftebyn påminde om hans hörnskytte från tiden som elitspelare i bandy med IFK Vänersborg: Stenhårda skott rätt upp i nättaket. I finalen tog man till och med ledningen, men sedan tog bensinen slut för gamlingarna.

… titelförsvarande Skoftebyn försvann i semifinal, och lyckades där dra på sig två röda kort (Gustaf Rådström och Jesper Thorsell). Därför fick laget avsluta med endast två utespelare, men då återstod samtidigt endast fem sekunder att spela.

… Götatränaren Marcus Tersing var optimistisk efter lagets kvalspel och deklarerade att ”de andra lagen får vara bra för att slå oss”. Men väl i slutspelet blev det endast en match, efter kvartsfinalförlust mot Butlers/TTELA.

… All Star Team hämtades till 3/5-delar från vinnande FC Trollhättan, men det stora utropstecknet var TFK-målvakten Christoffer Karlsson, född 1998.

Text: Ulf Thuresson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*