Nio (!) nyförvärv på ett bräde i Lödöse Nygård


Det blir svårare att klämma in alla spelare i Lödöse Nygård på en och samma bild nästa år. Detta sedan klubben fått kraftig förstärkning från Edet FK. (Bild: LNIK)

”Den enes död, den andres bröd”, lyder ordspråket.
Så är också fallet för Lödöse Nygård, som fått nio nya spelare från Edets nedlagda damlag.
– Det är en jättebra lösning för tjejerna och oss som klubb, säger tränaren Torben Christiansen.

Trots seriesegern i division 4 tvingades Edet nyligen lägga ner sin damverksamhet på grund av akut spelarbrist. Det innebar att de truppmedlemmar som fortfarande fanns kvar fick söka sig vidare till grannklubbarna i området.

Några har gått till Göta, och ungefär lika många till division 2-laget Lödöse Nygård. Det handlar om hela nio spelare – Amanda Klangh, Sara Mononen, Jennie Hedström, Emelie Hedström, Camilla Larsson, Anna Axén, Jennifer Andersson, Sandra Ekström och Felicia Larsson.
– Det är klart att det är viktigt för oss. Tidigare hade vi kontakt med Edet för att få till stånd ett samarbete, och det ledde sedermera till att vi fick så många av dem. Det här är räddningen för vårt U-lag, menar Torben Christiansen.

Samtidigt betonar han att det som hände med Edet är en tragedi.
– Det här ser vi som en jättebra lösning för tjejerna och oss som klubb. Men för mig är det viktigaste att så många som möjligt fortsätter att spela fotboll, och var de gör det är inte så noga.

Hur mycket tillför de här spelarna på planen?

– Om jag ska vara ärlig har jag bara sett dem utomhus ett par gånger och lite inomhus, så jag är lite osäker. Men Amanda Klangh har vi haft ögonen på i ett par år, och om hon bara är hel så tillför hon definitivt någonting. Några av de andra är 98:or, men väldigt talangfulla 98:or. Får de rätt träning så knackar de snart på dörren till A-laget.

Och fler nyförvärv kan komma, från just Edet.
– Jo, det är några som inte bestämt sig ännu, berättar Torben Christiansen.

Hittills har Edet annars endast tappat Sandra Dahlkvist till Göta, och LNIK-tränaren hoppas att övriga blir kvar. Även om skyttedrottningen Evelina Löfström uppvaktas på annat håll.
– Det har ryktats lite om henne och det är väl inte så konstigt, hon har ju varit oerhört duktig. Vi får se vad som händer, men än så länge är Evelina kvar och kör med oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*