Dahlin och Berg klara för Oddevold


Erik Dahlin, med Trollhättans FK som moderklubb, var ett av två nyförvärv som Oddevold presenterade på onsdagen. Det andra var Jacob Berg, ursprungligen från Åsebro. (Bild: Sebastian LaMotte)

Fyra spelare har redan gått samma väg.
Nu blir Erik Dahlin den femte att byta FC Trollhättan mot Oddevold.
– Det känns spännande, säger han.
Samtidigt har Uddevallaklubben gjort klart med Åsebrofostrade Jakob Berg.

I somras valde Erik Dahlin att lämna norska Sogndal för att återvända hem till Trollhättan och FCT. Men sejouren blev inte vad han eller klubben hade tänkt sig – och när degraderingen från division 1 var ett faktum så stod det tidigt klart att 25-åringen skulle söka sig vidare.
– Jag har alltid haft ambitionen att spela så högt som möjligt, och det vill jag fortfarande göra. Därför tror jag att Oddevold kan bli ett bra steg, säger han.

Dahlin gjorde sitt första träningspass med division 1-klubben på onsdagen och ser fram emot att komma igång på allvar i sin nya omgivning. Målvakten menar nämligen att förutsättningarna är goda till placera sig högt upp under den kommande säsongen.
– Nu har jag inte satt mig ner med laget och L-O (Mattsson) än, men personligen tycker jag att målsättningen måste vara att vinna serien.

Samtidigt får Dahlin hård konkurrens om målvaktsposten i form av David Stenman, den 26-årige bohuslänningen som han lärde känna under sin tid i IFK Göteborg.
– Vi var i U-truppen tillsammans och flyttades upp till A-laget samtidigt. Vi har väl hängt ihop lite. Han är en jävligt bra målvakt så visst blir det tufft, säger Erik Dahlin.

I samma veva presenterade Oddevold också ett annat nyförvärv med lokal anknytning. Det är den 20-årige anfallaren Jacob Berg, fotbollsfostrad i Åsebro IF, som närmast kommer Elfsborgs juniorlag.
– 2013 gjorde han 22 mål på 23 matcher i Elfsborgs U19-allsvenska lag, och förra året blev det 8 mål på 12 matcher. Han har en näsa för mål och är stor och stark och vill det här jäkligt mycket, säger Johan Ederwall, ordförande i Oddevolds fotbollsutskott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*