Bjurström lämnar FCT – nära ny klubb


Jonas Bjurströms sejour i FC Trollhättan ser ut att bli ettårig. Mittfältaren, som har allsvenska meriter, är nära en övergång till Utsikten. (Bild: Sebastian LaMotte)

Han var ett uppmärksammat nyförvärv i FC Trollhättan inför fjolårssäsongen.
Men av olika anledningar blev det inte som Jonas Bjurström hade tänkt sig.
– Det var många grejer som störde, konstaterar 35-åringen, som är nära en övergång till Utsikten.

Med över 150 allsvenska matcher i bagaget var FCT:s värvning av Jonas Bjurström en nyhet som tydligt stack ut i det lokala mediebruset. Mittfältaren var tungan på den våg som skulle ta laget till superettan.

Men varken han eller FCT lyckades leverera enligt förhandsprognosen.
– För mig har det handlat om att jag har haft det ganska tufft vid sidan av planen, och jag har inte riktigt fått ihop mitt liv. Det är klart att sånt måste funka för att båda parterna ska få ut något av det här, säger Bjurström som också drogs med efterhängsna skadeproblem under säsongens gång:
– Tiden räckte inte till, och då hann jag inte ta hand om mig själv heller. Det gör ju att skadorna kommer, konstaterar han.

Att det skulle bli någon fortsättning i FCT vågar han inte utesluta helt, även om det förefaller ytterst sannolikt.
– Det är inte till hundra procent fastställt, men min situation i Göteborg gör att det blir svårt att vara kvar i Trollhättan.

Istället bekräftar Jonas Bjurström att han förhandlar med en klubb i 031-området, och högre upp än FCT i seriesystemet. Enligt Fotbollsbloggens källor handlar det om Utsikten, och det bekräftas också av klubbchefen Thomas Åsberg.
– Det är klart, men han har inte skrivit på än. Vi hoppas att det löser sig imorgon, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*