Mild kan ta plats i FCT:s organisation


Håkan och Katarina Mild driver Lejonet & Björnen, som är ny huvudsponsor i FC Trollhättan. Samtidigt kan den förstnämnde vara aktuell för en position inom föreningen. (Bild: Lejonet & Björnen)

Lejonet & Björnen är ny huvudsponsor i FC Trollhättan.
Samtidigt ser glassföretagets ägare, Håkan Mild, ut att ta plats i klubbens organisation.
– Vi för en dialog angående någon form av samarbete, medger Magnus Larsson, ordförande i FCT:s marknadskommitté.

Bakom kulisserna händer det mycket på flera fronter i FCT, inte minst marknadssidan där Magnus Larssons breda kontaktnät har börjat ge resultat. Han och Håkan Milds täta relation som affärskompanjoner är väldokumenterad sedan tidigare, och därför kommer Lejonet & Björnens intåg inte som någon större överraskning.
– Vi har diskuterat saken under en längre tid, det har varit en så pass stor grej att det tagit ett tag. Men till slut gick det ju bra, och det är vi oerhört nöjda över, säger Larsson.

Glasstillverkaren, som också drivs av Milds hustru Katarina, blir en av de ­större FCT-sponsorerna under 2015.
– Det kan bli så att det är den enda huvudsponsorn, men vi hoppas givetvis på att få in några fler stora, menar Larsson.

Samtidigt levererar han en lokalfotbollsbomb i form av nyheten om Håkan Milds möjliga medverkan i före­ningens organisation.
– Håkan kommer att hjälpa till på något sätt, sedan var det blir vet jag inte än. Just nu för vi en dialog om någon form av sam­arbete.
– Med hans rutin så kan han säkert bidra med jätte­mycket, och det har han redan gjort.

Håkan Mild är inte bara Trollhättefotbollens mest framgångsrike spelare genom tiderna, utan var också under många år, ­mellan 2005 och 2014, sportchef i IFK Göteborg. Hans eventuella entré skulle givetvis ge ytterligare syre åt FCT:s nysatsning, som redan andas stor framtidsoptimism.
– Trollhättan har gigantiska möjligheter att få fram ett elitlag. Sedan ska man på något sätt få ihop detta, och det är kanske det som inte kunnat göras tidigare. Men jag ser en oerhört stor potential i det här, konstaterar Magnus Larsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*