Skoftebyn snuvar FCT på lokal talang


Jesper Ahlcrona hade flera alternativ att välja på, och till slut bestämde sig 16-åringen för att låta fotbollskarriären fortsätta i division 3-laget Skoftebyn. (Bild: Trollhättans BoIS)

FCT hade gärna velat ha honom.
Och Trollhättans BoIS hoppades att han skulle stanna kvar.
Men i slutändan valde Jesper Ahlcrona att gå till Skoftebyn.

Det 16-åriga jättelöftet figurerade flitigt i BoIS uppställning under fjolårssäsongen, och tog under hösten dessutom plats i Västergötlands distriktslag. Det har gjort Jesper Ahlcrona till ett eftertraktat objekt i Tvåstad.

FCT:s juniortränare Henrik Fridolvsson berättade nyligen för Fotbollsbloggen att han gärna hade sett Ahlcronas namn i 2015 års trupp, men mittfältaren valde istället Skoftebyn som han tidigare provtränat med.
– Han har en fantastiskt bra karaktär och alla förutsättningar att redan i år slå sig in i laget, konstaterar Roger Sandersson, fotbollsansvarig på Nysätra.

Sandersson har dessutom ännu fler superlativ att ösa över lagets senaste förvärv:
– Det här är en sån spelare som varje tränar önskar sig; en lojal kille som alltid gör sitt bästa, och sedan är han ju duktig givetvis. Det tar nog inte stopp för honom på den här nivån. Det kan hända att hamnar i FCT senare, men nu valde han den här vägen, säger Roger Sandersson nöjt.

Ahlcrona följer därmed inte i sina distriktskamraters fotspår – tidigare har nämligen såväl Alexander Fäldt som Elmer Hirvonen och Philip Granander (samtliga från Trollhättans FK) valt att byta till FCT:s juniorlag.

***
FCT kan dock trösta sig med att Tom Tersing på torsdagen blev klar för klubbens juniorlag. 16-åringen kommer närmast från Göta BK, som tränas av pappa Marcus.
– De utvecklas fort i den åldern och det har hänt mycket sedan han kom (från Edet) i somras. Men han får bättre skolning i FCT, menar Marcus Tersing.

Fotbollsbloggen har tidigare skrivit om familjen Tersing, och artikeln hittar ni här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*