VFK fortsätter jakten på nyförvärv


VFK-tränaren Raimo Käkelä arbetar fortfarande hårt på att spika truppen inför den kommande säsongen i division 2. (Bild: Kent Eng)

Idag inleddes Vänersborgs FK:s försäsong.
Men truppen är fortfarande under konstruktion.
– Jag vill ha en målvakt, en mittback och en offensiv spelare till, då är jag nöjd, säger tränaren Raimo Käkelä.

Det har varit tyst ett tag om VFK, men bakom kulisserna pågår intensivt arbete för att forma 2015 års trupp. Nyförvärv som Elvis Sabovic (Skoftebyn) och Robin Jansson (Oddevold) lär nämligen få sällskap av fler inom den närmaste tiden.

Den som är närmast att bli klar är Arvikas anfallare Kehinde Adeshigbin.
– Det är bara smådetaljer kvar, mellan honom och VFK är det klart. Det är några byråkratiska regler som ska lösas, men att han ska komma till oss räknar jag hundra procent med, säger Raimo Käkelä.

I Värmland hittar vi även ett annat potentiellt nyförvärv i form av Säffles anfallare Andelo Vekic.
– Han var väl den spelare jag helst ville ha av alla efter att ha sett den här serien. Han ska till Degerfors i januari och provträna, och efter det så vet vi mer. Men han verkar vara väldigt intresserad av oss, och det är en klasspelare, konstaterar Käkelä.

I fallet med mittbacken Edon Qeriqi från IFK Uddevalla har dock ytterst lite hänt sedan senast.
– Det är såna enorma pengar det handlar om att det i stort sett är omöjligt för oss att lösa det. Han är i Ljungskile nu och skulle till Finland också, men det har jag hela tiden vetat om, säger Käkelä som gärna hade fått förstärkning av en defensiv spelare av den kalibern.

VFK-tränaren har nämligen tappat båda sina mittbackar, Fredrik Sundström (FC Trollhättan) och Oskar Andersson (jobb), och öppnar för att man kan behöva skola om mittfältaren Robin Jansson utifall att nyförvärven uteblir.
– Ja, om det ser ut som det gör nu så är det väl ett av alternativen. Men vi jobbar på ett par, tre spelare till, betonar Käkelä.

På målvaktsfronten har man redan Arvid Sterner sedan tidigare, medan Emil Kecevic återkommer från en långresa i månadsskiftet mars/april. Käkelä vill dock ha ytterligare en keeper, och enligt Fotbollsbloggens källor är IFK Uddevallas Marcus Gerd en av de som varit på tal.

VFK spelar sin första träningsmatch den 18 februari, mot Elfsborgs U21.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*