EXTRA: Alibek Aliev på väg till CSKA Moskva


Som 15-åring spelade Alibek Aliev division 4-fotboll för Vänersborgs FK. Nästa säsong kan den nu 18-årige anfallaren tillhöra ryska CSKA Moskva. (Bild: Jörgen Jarnberger/IF Elfsborg)

Som femåring lämnade Alibek Aliev Ryssland.
Snart kan han vara tillbaka – som spelare i storklubben CSKA Moskva.
– Det är många som är chockade, säger han.

Det var för några veckor sedan som CSKA Moskvas intresse för Alibek Aliev, anfallaren som vid 15 års ålder flyttade från Vänersborgs FK till allsvenska Elfsborg, blev känt. Den ryska storklubben, som hörde hemma i samma Champions League-grupp som Manchester City, Roma och Bayern München, hade upptäckt Alibek under dennes debut med P18-landslaget i höstas, och förhandlingar påbörjades.

Någon överenskommelse har dock ännu inte nåtts.
– Moskva har sagt hur mycket de kan tänka sig att betala, och nu är det upp till Elfsborg att acceptera budet. Jag tror att det blir klart snart, säger Alibek.

18-åringen har ett ryskt pass och är därför extra intressant för klubben, med tanke på den kvot som begränsar antalet utlänningar i ligan. Samtidigt har beslutet inte varit helt enkelt för Alibek, som även erbjudits ett lärlingskontrakt med Elfsborgs A-lag.
– Alla tycker att jag har gjort det rätta valet, det är bara Stefan (Andreasson) och Tony (Lundqvist) som tycker att Elfsborg är ett bättre alternativ.

Tanken var att Alibek Aliev skulle genomgå en läkarundersökning i tyska München häromveckan, men då förhandlingarna dragit ut på tiden kommer han istället att åka direkt ner till CSKA Moskvas träningsläger i Marbella när och om affären går i lås.
– Om inte någon bomb smäller av så ska det nog gå bra, jag tror inte att Elfsborg vill förstöra för mig, säger Alibek som under tiden håller igång med klubbens U21-lag.

Fotnot: Stefan Andreasson är sportchef för Elfsborgs seniorlag, medan Tony Lundqvist har samma titel i ungdomssektionen.

***
Fotbollsbloggen berättade på torsdagen att Jonas Bjurström var nära en övergång till Utsikten. Ett dygn senare skrev den 35-årige mittfältaren på för Göteborgsklubben.
– Jonas är en bra passningsspelare och har ett bra skott. Sedan står han ju för erfarenhet, något som för vår del har varit viktigt att få in i truppen nu när vi ska spela superettan. När det drar igång om ett par månader så kommer det att finnas anspänning och nervositet med i bilden och där blir Jonas viktig, säger tränaren Janne Carlsson till Utsiktens webbsida.

Kontraktet är skriver över den kommande säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*