Åberg axlar roll som tränare i Wargön


Lars Wennberg, Andreas Åberg och Patrik Falck utgör den trojka som denna säsong ska leda Wargöns IK i division 6. (Bild: WIK)

Någon gång måste vara den första.
Så resonerar också Wargöns nye tränare Andreas Åberg.
– Det ska bli roligt att testa på tränarrollen, säger 34-åringen.

Inför förra säsongen återvände Andreas Åberg till moderklubben Wargön efter en sejour i Vänersborgs IF. Hans betydelse var också påtaglig när laget till slut bärgade en andraplats i Trollhättesexan, och sedermera misslyckades med att kvala sig uppåt.

Nu börjar WIK på en ny kula, och förre tränaren Thomas Frennesson har gått till Vänersborgs FK:s P16-lag. Hans ersättare blir just Åberg, med Patrik Falck som assisterande och Lars ”Larsa” Wennberg som lagledare.
– Jag har känt att jag har velat testa på det här, att det kan vara en rolig grej. Samtidigt fick jag med mig både Falck och Larsa som jag känner, och vi är ju visserligen ett färskt gäng, men ändå Wargökillar som känner för klubben, säger Andreas Åberg.

Samtliga tre har under föregående säsong figurerat på planen – Åberg och Falck lite mer frekvent än Wennberg – men ambitionen framöver är att samtliga ska fokusera helt på ledarbiten.
– Tanken är att vi inte ska spela, men sedan får vi väl se om det behövs och sådär. Det är svårt att göra både och känner jag, men jag ska väl hålla igång någorlunda själv.

Till dags dato har Wargön dock haft en tuff vinter, där spelare som Andreas Malm och Eric Nylander redan försvunnit till Frändefors. Dessutom är det osäkert om viktige Erik Johnsson kommer att kunna satsa på fotbollen framöver på grund av husbygge, samt om Svante Andersson blir kvar.

Några nyförvärv har inte heller hämtats in.
– Vi får kolla på vad det finns för möjligheter, men jag vet att klubben har snackat med några killar i alla fall så vi får se, säger Andreas Åberg som inte heller våga sätta någon målsättning för division 6-gänget:

– Nej, det känns lite för tidigt. Vi får se vilka som kör vidare, först då kan vi sätta något mål. Men visst hoppas jag att vi ska kunna sätta ihop en tillräckligt stark trupp för att vara med och kriga i det övre skiktet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*