Tahinis nästa adress: Stenungsund


Ibrahim Tahini lämnade Vänersborgs FK för IFK Åmål i somras. Nu är det dags för ännu ett klubbyte – till Stenungsunds IF i division 2. (Bild: Kent Eng)

I tre år hade Stenungsund varit ute efter Ibrahim Tahini.
Och till slut kunde han inte säga nej längre.
– Det var ett enkelt val, säger 27-åringen.

Efter sejourer i Mellerud, Vänersborgs IF och Vänersborgs FK har Tahini satt sitt namn på den lokala fotbollskartan. Men anfallsnomaden är också lika känd för sina frekventa miljöombyten – och nu är det alltså dags igen.

När kontraktet med IFK Åmål gick ut i höstas valde Ibrahim Tahini att söka sig vidare, och bland intressenterna fanns ett par Göteborgsklubbar, IFK Uddevalla samt Stenungsund.
– Stenungsund har varit ute efter mig i tre år i rad, men varje gång så har det kommit en annan klubb som jag valt istället. Även i somras när det blev Åmål så var det nära. Den här gången hade jag ett bra snack med dem och vi kom överens ganska snabbt, berättar Tahini, som har meriter från Sierra Leones landslag.

Att Stenungsund ligger geografiskt nära hemstaden Uddevalla, samt att han fått arbete genom klubben, var också fördelar som fick vågskålen att tippa över åt division 2-klubbens håll.
– Ja, därför var det ett enkelt val.

Samtidigt är det en revanschsugen Ibrahim Tahini som nu tar sig an en ny utmaning.
– Förra året var struligt. I VFK bröt jag armen en vecka före seriepremiären, och i Åmål blev jag matchens lirare i de två första matcherna innan jag fick vattkoppor. Det är farligt när man är vuxen, och det tog åtminstone två, tre veckor att komma tillbaka. Nu är jag väldigt sugen på att satsa igen.

Tahini förutspår också en bra säsong för Stenungsund, som enligt honom förfogar över en trupp med många skickliga yngre spelare.
– Jag tror att det kommer gå väldigt, väldigt bra. Det är en stor skillnad på vad jag ser här och vad jag såg i Åmål, menar 27-åringen.

I Stenungsund kan Ibrahim Tahini för övrigt bli anfallspartner med ett annat nyförvärv: Hampus Andersson, som har Hjärtums IS som moderklubb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*