Hallå där, Martin Pettersson …

… tränare i Hjärtums IS, som för första gången någonsin genomför försäsongen på Strömsvallens konstgräs istället för Billerödsvallens grusplan.
– Ja, det stämmer, det är premiär på konstgräs i Hjärtum. Egentligen är det ju helt sjukt. Du skulle ha sett videofilmen jag har från förra året när grabbarna skottar planen med en plywoodskiva. De satte den på högkant och sedan skjuter fyra gubbar den framför sig, haha!

Det måste vara unikt att ha hållit sig till grus fram till 2015?
– Jo, det tror jag nog. Det är länge sedan de andra klubbarna tränade på grus.

Vad har Hjärtumsspelarna för relation till grus?

– De älskar det. Eller ja, det är ju både och eftersom det är klart skönare på konstgräs. På grus blir det lite svårare; antingen är det dyblött när det har regnat, eller så är det hårt och fruset. Det är värdelöst egentligen. Men nej, vi har inte varit bortskämda här borta.

Kan det vara positivt också att träna på grus? Härdas man?

– Ja, spelarna är inte så gnälliga när det gäller att gå ut och köra, oavsett vad det är för plan. Det har funnits tillfällen när jag har funderat på om man verkligen ska genomföra vissa träningar. Ibland, speciellt när man har plogat, kan det vara lite lurigt med alla isfläckar. Det är inte en gång som fötterna har försvunnit under snön.

Tycker du själv att det är positivt att köra på konstgräs istället?
– Ja, absolut, det är ju drömmen så sett. Sedan är det alltid mysigt att ha klubbstugan i närheten, och det är väl enda nackdelen. Bastun saknar man ju.

Hur är känslan annars i Hjärtum inför den kommande säsongen i division 6?

– Jag tror att det kan bli riktigt bra. Målet är alltid att vara bättre än förra året (fyra i Trollhättesexan), så är det ju. Vi får se också om det dyker upp några nyförvärv här under våren …

Fotnot: Hjärtum har sedan tidigare tappat två spelare, i form av Hampus Back (Trollhättans FK) och Martin Fahlberg (jobb i Stockholm).

(Bild: Hjärtums IS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*