Sandersson: ”Jag är rosenrasande”


Hector Maravilla vill till IFK Uddevalla – men frågan är om övergången blir av sedan man gått händelserna i förväg och presenterat spelaren som klar, innan förhandlingar ens påbörjats med Skoftebyn. (Bild: TTELA)

Är Hector Maravilla klar för IFK Uddevalla?
Nej, säger Skoftebyns fotbollsansvarige Roger Sandersson.
– Jag är väldigt besviken på Uddevallas agerande.

På torsdagskvällen meddelade IFK Uddevalla, via Bohusläningen, att den 25-årige mittfältaren Hector Maravilla var klar för division 2-klubben, och på bilden syntes han skaka hand med nye sportchefen Hussein Haaiir, som nöjt konstaterade:
– Det är en bra värvning för oss. Han är en kille med bra karaktär och trots att han är 25 år så har han varit med länge.

Det fanns bara ett problem: Maravilla, som är amatör, har inte beviljats en flytt av sin nuvarande förening Skoftebyn.
– Jag är väldigt besviken på Uddevallas agerande. Utan att ta kontakt med föreningen innan så har de alltså skrivit kontrakt med en amatörspelare när frimånaden är slut, säger Roger Sandersson.

När Fotbollsbloggen når IFK Uddevallas ordförande Jan-Inge Carlsson berättar han att det förmodligen blivit ett missförstånd. Man har visserligen kommit överens med Maravilla om dennes kontrakt, men ännu inte inlett förhandlingar med Trollhätteklubben.
– Det är inte klart med Skoftebyn, men vi har för avsikt att lösa det. Vi är i alla fall klara med Hector, säger Carlsson.

Någon smärtfri diskussion lär dock inte vänta:
– Vi kommer inte att godkänna honom i Fogis förrän de har hört av sig, och då blir det förhandling. Så här gör man inte, jag är rosenrasande, konstaterar Roger Sandersson.

Hector Maravilla representerar sedan tidigare IFK Uddevalla i futsal. Om han också kommer att göra detta under den stundande fotbollssäsongen återstår således att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*