Edet-fostrad duo flyttar till Jitex

Både Madeleine Larsson och Michaela Berndtsson har Lilla Edets IF som moderklubb.
Och båda representerar denna säsong Jitex i elitettan.
– Det ska bli jätteroligt, även om jag också är livrädd, säger Madeleine Larsson.

Med undantag för de senaste två säsongerna har Madeleine Larsson (bilden) och Michaela Berndtsson följt i varandras fotspår. Båda fick sin fotbollsfostran i Lilla Edets IF och gick sedermera till Skepplanda BTK.

Men när Larsson valde att låta sitt äventyr fortsätta i Vallen så flyttade Berndtsson istället till Rössö. Nu återförenas de dock i Göteborgsklubben Jitex.
– Vi är ju rätt så tajta och det är väl ingen jätteslump att vi hamnade här samtidigt. Jag pratade om att jag skulle till Jitex och träna, och då blev Michaela också sugen på det. Hon provtränade och de var intresserade av henne, berättar 22-åriga Madeleine Larsson.

För hennes del stod det mellan Skepplanda och just Jitex inför denna säsong.
– Jag vill spela så högt som möjligt, och när vi åkte ur ettan med Vallen så tränade jag med Skepplanda och kontaktade även Jitex. När de sa att de var intresserade av att ha mig så kändes det som en sällsynt chans, och därför tog jag den.

Ytterbacken Larsson menar också att det är positiva tongångar i klubben, som åkte ur förra årets allsvenska utan att ta en enda poäng.
– Jag har fått en väldigt bra bild av föreningen, även om det var tufft då. Tjejerna är inte nöjda med vad som hände utan vill verkligen upp igen – om inte i år så nästa efter det, menar hon.

Både Larsson och anfallaren Berndtsson hoppas också ta plats i Jitex startelva, även om konkurrensen är hård.
– Ja, den är ju det. Men målsättningen är såklart att spela, man går ju inte till en klubb för att sitta på bänken, säger Madeleine Larsson.

I Jitex finns sedan tidigare Ida Pettersson, mittfältaren med Trollhättans BoIS som moderklubb.

(Bild: Vallens IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*