Lödöse Nygård har högtflygande planer

Ifjol slutade Lödöse Nygård på åttonde plats i division 6.
I år har man för avsikt att ta hem samma serie.
– Man ska inte vara för kaxig, men jag hoppas att det blir ett bra år, säger tränaren Thomas Abelsson.

Det var i första hand bredden, menar Abelsson, som hindrade Lödöse Nygård från att placera sig högre i fjolårets Trollhättesexa.
– Ja, vi började bra men föll ifrån. Det är som alltid på landet att folk tacklar av efter ett tag. Vi hade nog inte samma lag i någon match och hade till och med 99:or som spelade från start, konstaterar han.

Då ser situationen bättre ut i år, med tanke på att flera namnkunniga nyförvärv har hämtats in. Två som man tror extra mycket på är Jimmy Lidén (Alvhem) och Rasmus Ydal (FC Trollhättans juniorlag).
– Jimmy är en boxspelare, och när han får chansen så är det mål. Rasmus är också en spännande anfallare och om de kan producera ihop så kan det bli ett trevligt år, menar LNIK-tränaren.

Bland övriga nytillskott återfinns Tim Holmqvist (Edet), Filip Wärmé (Kortedala), Martin Karlsson (Alvhem) och Filip Kannerholt (Edet).
– Kannerholt hoppas vi ska kunna hålla ihop mittfältet ganska bra. Filip är mer ett rivjärn, och även hans bror Erik har tränat med oss, men vi vet inte vad som händer där, säger Thomas Abelsson om Edetspelaren.

Och så var det ju det här med ambitionerna. I Lödöse Nygård har man nämligen tänkt byta bottenträsket mot en placering i den absoluta toppen.
– Grabbarna vill inte sikta på att komma trea eller fyra, det är klart att vi ska försöka vinna serien. Sedan så är vi naturligtvis medvetna om att det är hård konkurrens och många duktiga lag häromkring, säger Abelsson som har ett förflutet som tränare i IFK Göteborgs ungdomslag, och nu gör sin andra säsong på Alevi.

Även på ledarsidan finns två nyförvärv i form av assisterande tränaren Roger Brunberg och lagledaren Joakim Lorentzen. Båda kommer närmast från Alvhem.

(Bild: Lödöse Nygård IK)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*