Division 2 nästa för VFK-damerna

Tvåan eller trean?
I Vänersborgs FK var det inget snack om saken.
– Nästan alla ville att vi skulle gå upp, säger tränaren Patrik Forsberg.

Sedan någon vecka tillbaka fanns en vakant plats i division 2, efter att Stångenäs uttåg skapat en dominoeffekt i det lokala seriesystemet. Trollhättans BoIS, Edsvära-Norra Vånga och Skultorp tackade alla nej, och erbjudandet hamnade istället på VFK:s bord.

Där hölls igår en omröstning bland spelare och ledare, och en förkrossande majoritet valde att omfamna möjligheten.
– Procentsatsen var väl ungefär 97-3, återger Patrik Forsberg.

VFK-tränaren var dock tydlig med att lägga upp både för- och nackdelar inför gruppen.
– Det handlade ju om att väga utmaningen i att ha bra motståndare och utvecklas av att man vet att man måste ta i, kontra att ligga kvar i trean och bygga upp både självförtroende och en vinnarkultur.

Men VFK-truppen stod som sagt fast vid sin övertygelse, och därför tillhör man under kommande säsong division 2 Norra.
– Jag är ganska övertygad om att vi har ett lag för det. Om man ser tillbaka på förra året så hade vi lättare för att spela mot bättre motstånd. Men det blir en fruktansvärt tuff start – vi möter två av seriefavoriterna, Arentorp Helås och Falköpings KIK, direkt.

Några nya spelare – däribland Ellinor Ivehag och Julia Johansson från Vänersborgs IF – är på ingång, men annars kommer inte den hastiga uppflyttningen att påverka VFK:s aktivitet på transfermarknaden.
– Vi har några som tränar med oss så vi får se vad som händer där, men annars förlitar vi oss på den trupp vi har, säger Patrik Forsberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*