Vänersborgs främsta lag ska koras


Åsebro Brålanda KIF tog hem segern i vinterns Etage Cup, och lär vara den givna favoriten även i lördagens kommunmästerskap i Vänersborg. (Bild: Martin Ahlin)

Ni som redan lagt futsalsäsongen åt sidan får nog tänka om.
I helgen avgörs nämligen kommunmästerskapen i Vänersborg.
Och kanske är det dags för två mäktiga sviter att brytas.

Vilket är Vänersborgs kommuns bästa herr- respektive damlag? Ja, det är vad som ska fastställas på lördag, åtminstone när det gäller inomhusspel.

På herrsidan är det upp till Vänersborgs FK att försvara fjolårets titel. Faktum är att man inte har ställt upp i en enda futsalturnering under vintern, men däremot har lagets spelare figurerat i olika sammanhang. Här lär det största – och enda? – hotet komma från ärkerivalen VIF, som säkerligen mönstrar två starka fyror.

Men ska man verkligen räkna bort Brålanda, Frändefors och Wargön? Nja, kanske inte, fast det vore naturligtvis en skräll av det större slaget om något av dessa lag till slut vinner, eller till och med tar sig till final.

Bland damerna har Åsebro Brålanda KIF – precis som VFK:s herrar, faktiskt – tre raka titlar i kommunmästerskapen. Dessutom kan man ståta med segern i vinterns Etage Cup, vilket antyder att favoritskapet är relativt uppenbart.

Konkurrensen där då? De båda division 2-nykomlingarna Wargön och Vänersborgs FK ser ut att vara de främsta utmanarna. Det här blir också VFK-stjärnan Mirjam Baders avskedsföreställning, innan hon går till Gauthiod. Kanske gör det att vågskålen tippar över till just VKF:s fördel.

Upplägget är annars som följer: Samtliga fem lag möter varandra varsin gång i gruppspelet, och ettan går direkt till final medan tvåan och trean gör upp i en avgörande semifinal. Därefter koras årets bästa futsal-lag i Vänersborgstrakten.

DELTAGANDE HERRLAG:
Brålanda IF
Frändefors IF
Vänersborgs IF
Vänersborgs FK
Wargöns IK

DELTAGANDE DAMLAG:
Frändefors
Vänersborgs IF
Vänersborgs FK
Wargöns IK
Åsebro Brålanda KIF

Fotnot: Gruppspelet drar igång 10.00 på lördagen, och finalerna spelas 16.15 (dam) samt 16.45 (herr).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*