Tuffa tider för ny Frändefors-tränare

Det finns klubbar som bara fokuserar på resultat.
Och andra på att överleva.
– Målsättningen är att få damlaget att leva kvar, säger Kim Hansson, ny tränare i Frändefors.

En redan mager trupp har tunnats ut under vintern, då både Martina Fransson och Linnéa Eriksson bytt Frendevi mot Hallevi och Wargöns IK i division 2.

Det påverkar naturligtvis förutsättningarna i Frändefors inför kommande säsong.
– Ja, det är väldigt tufft. Jag tror att vi har 13 spelare just nu, men sedan så finns det några 99:or, 00:or och även en 01:a att tillgå också. Vi hoppas dessutom få tillbaka några nygamla spelare som inte har varit med på några år, säger Kim Hansson.

Tidigare i vintras fanns det planer på att gå samman med Åsebro Brålanda – som sedermera startade ett samarbete med Kroppefjäll istället – men de havererade.
– Ja, av olika anledningar valde Frändefors att stå över. Det var innan jag kom, men jag har fått det förklarat för mig, säger Hansson.

”Fiffen” hade en kämpig fjolårssäsong i division 4 och slår ur underläge även i år, men lagets nya tränare ger inte upp på förhand.
– I första hand handlar det ju om att få tillbaka glädjen i truppen, och se till så att alla får en nytändning. Men jag säger också som Pavel Frantz i bandy: Vi går in för att vinna varje match. Sedan så inser jag såklart begränsningarna med en så liten trupp.

Att det skulle finnas en risk att Frändefors framöver tvingas lägga ner sin damverksamhet på grund av spelarbrist tillbakavisar Kim Hansson.
– Om jag får behålla de spelare som är kvar just nu så kan vi nog klara oss över i år, och det är väl den största målsättningen; att få damlaget att leva kvar.

Kim Hansson ersätter Ulf Eriksson, som varit Frändefors tränare under ett par säsonger.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*