Karlsson lämnar Mellerud för moderklubben


Erik Karlsson har varit en tongivande spelare i Mellerud på senare år, men nu lämnar han föreningen för att återvända till moderklubben Brålanda IF. (Bild: Marcus Ek)

Mellerud gick upp, men mittbacken Erik Karlsson blir kvar i division 4.
24-åringen är klar för moderklubben Brålanda IF.
– Det passar bäst just nu, konstaterar han.

Ifjol var Erik Karlsson en av komponenterna i division 4 Bohuslän/Dals tätaste försvarslinje, och hans Mellerud säkrade till slut uppflyttning efter en rysaravslutning i seriens sista omgång.

Sedan i somras bor dock 24-åringen i Trollhättan, där han arbetar på Vattenfall. Det är också den fem mil långa pendlingen som stoppar honom från att fortsätta bära Melleruds blåvita ställ.
– Det hade varit roligt att följa med Mellerud upp till trean när man ändå har kämpat ett år i fyran. Dessutom är det ett väldigt bra gäng. Men det kostar lite pengar att åka fram och tillbaka, och det var den biten som tyvärr inte gick att lösa, berättar Erik Karlsson.

Istället återvänder han till moderklubben Brålanda efter tre säsonger i MIF.
– Det har hänt en del sedan jag spelade där senast, och det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka. Det är alltid tufft att vara nykomling i en serie, men jag tror att vi ska kunna fixa nytt kontrakt, säger Karlsson om den kommande säsongen i division 4.

Mittbacken hann för övrigt även träna med Trollhättans FK innan han bestämde sig för spel på Sörbyvallen.
– I Brålanda känner jag folk sedan tidigare och det passar bäst just nu, med privatlivet och allt runtomkring. Det var därför det inte blev TFK. Det var lite synd, jag tror att de har något på gång där, menar Erik Karlsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*