Oklar fotbollsframtid för Oskar Andersson


Oskar Andersson har tidigare representerat Trollhättans BoIS, Trollhättans IF, IFK Trollhättan samt Vänersborgs FK, men står nu utan klubb. Intresse för den skicklige mittbacken saknas dock inte. (Bild: Sebastian LaMotte)

Två säsonger har gett lika många seriesegrar.
Men nu hoppar Oskar Andersson av VFK-tåget.
– Fotbollen kommer i andra hand, säger 27-åringen.

När Oskar Andersson värvades från IFK Trollhättan var Vänersborgs FK ett mittenlag i division 4. Den duellstarke mittbacken fick därefter vara med och skriva ytterligare två kapitel i klubbens osannolika framgångssaga.

Det är därför till viss del överraskande att Andersson nu väljer att tacka för sig.
– Ska man köra på den nivån så måste man träna alla dagar i veckan, och det tar ju en del tid. Riktigt så mycket tid känner jag inte att jag har att lägga på fotbollen, utan den kommer i andra hand, säger han.

Med ett visst vemod i rösten.
– Två säsonger och två seriesegrar, det får räcka, haha. Det kanske inte är min förtjänst, men något har man väl gjort. Jag hade faktiskt tänkt lägga av redan innan jag gick till VFK, men de hade ett roligt projekt på gång och så har det fortsatt. Jag tror att det kommer gå kanonbra för laget även framöver.

Enligt vad Fotbollsbloggen erfar så har Oskar Andersson kontaktats av IFK Trollhättan och Trollhättans BoIS, två klubbar som han tidigare representerat.
– Jag har pratat med fler lag än så, men det är inget som har konkretiserats. Jag har sagt hur det ligger till, och jag tänker avvakta ett tag så får vi se om jag kör överhuvudtaget. Ska man ge sig in i en säsong så tycker jag att man ska slutföra den också, och därför vill jag inte ta några förhastade beslut, säger 27-åringen.

Andersson menar dock att nivån på en potentiell framtida klubb spelar mindre roll.
– Det får gärna vara ett skönt lag med bra folk runtomkring och i truppen, men sedan om det tillhör division 4 eller 5 gör mig desto mindre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*