Nylander söker ny klubbadress


I somras ställdes Per Nylander mot sin gamla klubb FC Trollhättan, då i Utsiktens ställ. Trots att Göteborgsklubben avancerade till superettan har dock ytterbacken valt att söka sig vidare. (Bild: Tommi Nyman)

Han var med om att ta Utsikten till superettan.
Men nu letar Per Nylander efter en ny klubb.
– Jag är fortfarande väldigt motiverad, säger 26-åringen.

För fyra år sedan lämnade Per Nylander hemstaden Trollhättan för att pröva lyckan i Göteborgslaget Assyriska BK. Det blev den löpstarke ytterbackens genombrott, och under sin andra säsong utsågs han till den Västergötlands bästa division 2-försvarare.

Framgången gav ett kontrakt med Utsikten, som sedermera säkrade en plats i superettan. Nylander drogs med vissa skadeproblem, men luftades ändå förhållandevis frekvent.
– När jag väl spelade så gick det bra, och därför är det synd att inte bli kvar. Jag känner verkligen att jag håller på den här nivån, säger 26-åringen som fick se förhandlingarna med Utsikten haverera.

– Ja, jag fick ett kontrakt som inte alls motsvarar det jag tyckte att jag skulle få, så vi var väldigt långt ifrån varandra. Uppenbarligen ville de inte ha mig kvar, för då hade de gett mig något bättre.

Istället tvingades Per Nylander sent omsider ge sig ut på transfermarknaden, där flera klubbar har visat sitt intresse.
– Mitt gamla lag, Assyriska BK, är med i bilden såklart. Det är en jättebra klubb som har fått ny tränare och verkligen satsar på att gå upp i ettan. Sedan är det väl någon division 1-klubb och något lag från superettan som hört av sig, men det har varit ett ganska diffust intresse. Några norska lag finns också med i bilden, men då kommer nästan mina studier före, säger Nylander som läser till jurist vid Göteborgs universitet.

Du har inte hört något från någon förening i Tvåstad?

– Nej fasen, ingen har hört av sig; varken min moderklubb Skoftebyn eller FCT. Det blir inget med det. Samtidigt vet jag inte hur jag hade ställt mig till det heller eftersom jag kommer bo kvar i Göteborg.

Per Nylanders ambition är dock att spela vidare, oavsett var det blir.
– Jag är fortfarande väldigt motiverad, och om något skulle dyka upp så kan jag tänka mig att spela på elitnivå. Det finns potential som inte har fått visa sig tillräckligt, och jag kan inte bara lämna fotbollen, den har ju blivit en del av livet, menar han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*