Bollskicklig mittfältare sist in i Vänersborgs IF

Vänersvallen är Andreas Olssons nya hemvist. Den 25-årige mittfältaren är Vänersborgs IF senaste nyförvärv, och han kommer närmast från Stigen/Ellenö. (Bild: Sebastian LaMotte)

Nyförvärv nummer sju blev det sista.
Med mittfältaren Andreas Olssons ankomst är VIF-butiken stängd.
– Han har mycket boll i sig, säger den assisterande tränaren Hans Adolfson.

Det har inte varit någon hemlighet att Vänersborgs IF har velat komplettera truppen med en central mittfältare, och efter Hampus Ekströms negativa svar för några veckor sedan fanns alltjämt en vakant plats.

Häromdagen fylldes den dock av Andreas Olsson, en 25-årig mittfältare som representerade Stigen/Ellenö under föregående säsong.
– Han kom redan under december månad och tränade med oss, och gjorde ett bra intryck. Vi ville att han skulle skriva på redan då, men han själv ville ha lite betänketid. Det var väl andra klubbar som ryckte i honom, säger Hans Adolfson.

Till slut bestämde sig emellertid Olsson för att bära VIF:s rödvita färger under 2015.
– Och det var ju kul, för det är en spelare i en bra ålder. Han har mycket boll i sig och en bra blick för spelet. Sedan handlar det väl om att få upp tempot, det är trots allt lite skillnad på division 3 och 4, menar Adolfson också kallar Olsson för en ”klok fotbollsspelare”.

Sedan tidigare har VIF hämtat in målvakterna Besarion Kodalaev (Lärje Angered) och Martin Widén (okänd klubb), försvararen Svante Andersson (Wargön), mittfältarna Samir Fehric och Mergim Berisha (båda IFK Uddevalla, och ifjol på lån hos VIF) samt anfallaren Boyd Mwila (Vänersborgs FK).

Andreas Olsson är därmed det sjunde nya inslaget på Vänersvallen. Och förmodligen det sista.
– Ja, nu kommer det nog inte någonting mer, aviserar Hans Adolfson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*