EXTRA: FCT:s cupmatch spelas på naturgräs


Här, på Edsborgs gräsplan, kommer lördagens cupmatch mellan FC Trollhättan och IFK Göteborg att spelas. Detta meddelade FCT på måndagen. (Bild: Joachim Nywall) 

I helgen drabbar FCT och IFK Göteborg samman i Svenska cupen.
Nu står det också klart att matchen spelas på naturgräs.
– Planen är i rätt hyggligt skick, konstaterar Mikael Råstedt, ansvarig på Edsborg.

För några veckor sedan kunde TTELA berätta att FC Trollhättan undersökte möjligheten att spela lördagens cupmöte på sin A-plan. Sedan dess har det dock varit tyst, och potentiella åskådare hade förmodligen redan ställt in sig på att få besöka klubbens konstgräsplan.

På måndagen meddelade dock FCT att man kommer till spel på vanligt gräs.
– Det har varit lite olika planer och lösningar på gång, men inget som varit hållbart. Sedan så var vi några som inspekterade planen i lördags, och vi hade även neutralt folk som tittade på den. När vi kollade i prognosen i veckan så kände vi ”fan, det här går ju”, berättar sportchefen Daniel Lennartsson.

FCT har tagit in experthjälp från Svenska fotbollsförbundet för att få planen i speldugligt skick. En metod är att lägga så kallad dressand över gräset.
– Ja, för att det ska hålla bättre och minimera risken för skador, men även för att den ska vara bra senare på säsongen. Vi skulle ju ändå ha ”dressat” planen i år, men kanske först i april, säger Mikael Råstedt.

Att FCT väljer att flytta cupmötet till A-planen hänger också ihop med det stora intresset för matchen.
– Vi märker ju att det är ett tryck givetvis, både från Göteborgs- och Trollhättehåll. Det är många som frågar om man behöver köpa biljett, hur man ska kunna se där, om det är läktare… ja, du vet. Nu har vi lite bättre förutsättningar, konstaterar Daniel Lennartsson.

Han menar också att det blir en av de största matcherna som FCT har spelat på många år.
– Det är klart att det är en jättestor match, det är ju ändå IFK Göteborg, som är en av Sveriges största och mest anrika klubbar. Sedan är det ju extremt roligt att vara med i cupen, det är ju ändå den närmaste vägen till Europa för vår del, haha…

I FCT:s och IFK Göteborgs cupgrupp ingår dessutom Ljungskile samt Myresjö/Vetlanda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*