LNIK hoppas kunna ersätta Löfström


För en tid sedan stod det klart att Evelina Löfström lämnar Lödöse Nygård för Åsa IF. LNIK är dock fortsatt optimistiskt inför den kommande säsongen i division 2. (Bild: Privat)

Lödöse Nygård tappar skarpskytten Evelina Löfström.
Men tränaren Torben Christiansen är inte orolig:
– Någon annan kommer att kliva fram och ta hennes plats.

För tre veckor sedan blev Evelina Löfströms övergång till division 1-klubben Åsa IF klar. Fotbollsbloggen har därefter försökt att få fatt på skyttedrottningen – som stod för 20 mål under föregående säsong – men utan någon framgång.

Istället vänder vi oss till Torben Christiansen, som givetvis hoppades in i det längsta att han skulle få behålla Löfström i laget.
– I och med att det var tyst så länge så trodde jag nog att det hade runnit ut i sanden. Men så återkom de, och jag tycker att hon gör rätt också som tar chansen. I min värld är tolv mil en väldigt lång väg att åka, men jag önskar henne lycka till, säger LNIK-coachen.

Med Evelina Löfström borta tvingas Christiansen också formera om laget. I senaste träningsmatchen, mot Vänersborgs FK (1-1), var det fjolårets mittback Jennifer Rosén som kamperade ihop med Matilda Johansson på topp.
– Tanken var att använda Jennifer som murbräcka så att bollen skulle kunna dimpa ner hos ”Morriz”. Matilda gjorde målet i lördags och är en duktig målskytt överlag, så jag hoppas att hon tar ytterligare ett steg i år.

I början av april reser Lödöse Nygård till Turkiet för en veckas träningsläger, och där ska grunden läggas inför den kommande säsongen. Känslan hos fjolårets tabelltrea i division 2 är åtminstone god, meddelar Torben Christiansen.
– Jaja, vi fick ju tio tjejer från Edet och det har gjort att konkurrensen har stärkts och att man tar i mer på träningarna. Det känns jättebra, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*