Adeshigbin på plats i Vänersborg

Första dagen i Sverige bjöd på ett Ikeabesök och bandy.
Nu ser Kenny Adeshigbin fram emot sin första match i Vänersborgs FK.
– Jag vill lägga till en extra dimension till laget, säger amerikanen.

Din första dag måste ha varit intensiv? Jag hörde att du först var på Ikea, sedan prövade nya skor, köpte mat, åt semla, kollade på bandy och avslutade kvällen med att se på Champions League hemma hos Mikael Danielsson.
– Ja, det var mycket. Jag var trött efter det, min tid ligger ju sex timmar efter er. När jag är redo att gå och lägga mig så är ni vakna, och tvärtom. Det märks att kroppen är seg.

Hur var det att se på bandy då för första gången?

– Det var väldigt intressant. Jag tror inte att jag själv skulle kunna spela det, men det var intressant och kul att se. Spelarna hade väldigt mycket energi och det var en bra match. Först hade jag lite svårt att se bollen, men sedan fick jag kläm på det.

Hur har mottagandet varit från VFK?

– Så här långt har jag bara träffat fyra spelare, men de har varit väldigt välkomnande och lätta att prata med. Språket kan vara en barriär, men jag försöker att förstå dem och de försöker att förstå mig. Jag tror att det här kommer bli bra.

Vad fick dig att komma till Vänersborgs FK?
– När vi mötte dem i division 3 (med Arvika) så var fotbollen de spelade riktigt bra. Jag kände: Wow, det måste vara kul att spela i ett lag som det här. Jag hade visserligen andra anbud, men jag var faktiskt väldigt säker på klubben. Jag sa till mig själv att det är här man ska vara.

Hur hamnade du, som är amerikan, i Sverige från första början?

– Jag har faktiskt en syster som bor i Sverige, och hon spelar fotboll i Östersunds damlag. Jag var och besökte henne och laget jag spelade för i England samarbetade med ett lag här i Sverige, så jag ringde upp tränaren och frågade om jag fick komma och testa. Han sa direkt att jag var den spelartyp han letat efter, så det blev en halv säsong där.

Vad tror du att du kan bidra med i VFK?

– Jag är anfallare, så självklart handlar allt om att göra mål. Jag hoppas bara kunna hjälpa dem komma samman som ett lag, och kanske lägga till en extra dimension. Men som sagt, jag vill ju i första hand göra många mål här.

Ikväll, i första träningsmatchen mot Elfsborgs U21-lag, har jag förstått att du börjar på bänken?

– Ja, jag tror att jag kommer få spela lite. Jag är alltid redo, men jag vet att kroppen inte riktigt har anpassat sig än, särskilt när det gäller temperaturen som är mycket lägre än i staterna.

Till sist: Jag vet att du har hängt en del med Moe Abdu, som är en stor lokal fotbollsprofil. Vad har du att säga om honom?
– Jag sa det till honom igår, när vi var och kollade på bandy, att han nästan kände alla där. Ja, han är en kille som är full av energi, säger Kenny Adeshigbin och skrattar.

(Bild: Vänersborgs FK)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*