Enver uttagen till landslagsturnering


IFK Trollhättans jättetalang Enver Colic blev i veckan uttagen till den kommande trenationsturneringen i Bryssel, där han representerar de svenska P16-färgerna. (Bild: Stefan Bennhage)

Enver Colic har avverkat milstolpar på löpande band.
Och nu är även landslagsdebuten nära.
– Jag förväntade mig att komma med, säger 15-åringen som tagits ut till en trenationsturnering i Belgien.

IFK Trollhättan har på senare år bidraget med flertalet landslagsspelare, och Enver Colic vandrar i fotspår som en gång tillhört både Agon Beqiri och Admir Bajrovic.

Det blev nämligen succé under P16-landslagets läger i Kristinehamn i början av februari, och under en internmatch stod Colic för två mål. Det räckte för att bli uttagen i den nedbantade trupp – på 18 utespelare samt två målvakter – som ska möta Danmark och Belgien i mars.
– Det var många bra spelare med på lägret, men jag kände att jag var ännu bättre. Jag förväntade mig att komma med så därför blev jag inte så förvånad, berättar Enver Colic.

Helt oberörd var han dock inte.
– När jag vaknade på morgonen så var jag jättetrött, men när jag läste mejlet så blev jag pigg på en gång, säger Colic som fyller 16 år i sommar.

Den ambitiöse tonårstalangen har nu för avsikt att få speltid under den kommande samlingen i belgiska Bryssel.
– Det är ju två landskamper som vi spelar, så jag borde ju för någon minut i alla fall, resonerar han.

Samtidigt är Enver Colic mitt inne i division 4-laget IFK Trollhättans försäsong, och även där är målsättningen högt satt.
– Det går bra, jag hänger i. Jag hoppas ta en plats i startelvan i år, jag fick ju väldigt mycket speltid förra året men förväntar mig ännu mer i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*