Digneus i gästspel för Halvorstorp


Petter Digneus hoppas på en offensiv roll när han drar på sig Halvorstorps tröja i lördagens träningsmöte med Göta BK. (Bild: Sebastian LaMotte)

Petter Digneus fotbollssatsning är nerlagd.
Men i helgen gör han ändå ett gästspel i Halvorstorps tröja.
– Det är en engångsföreteelse, konstaterar 30-åringen.

I höstas aviserade Petter Digneus att det var dags att trappa ned. Då hade han endast tillhört Vänersborgs IF i ett halvår sedan återkomsten från Stockholm.

Nu är det dock dags för – en temporär – comeback. Digneus finns nämligen med i laguppställningen när Halvorstorp träningsspelar mot Göta på lördagen.
– Det stämmer. En vän ringde och frågade om jag kunde vara med, jag tror att det var så att de hade dubbelbokat den här helgen. De behövde ha in folk som kunde hjälpa till, och då ställer jag gärna upp, säger han.

Men du kommer inte att skriva på för Halvorstorp?

– Nej, så är inte tanken, absolut inte. Det är en engångsföreteelse. Jag har inte ens tänkt i de banorna, även om man aldrig ska säga aldrig.

Just Göta är emellertid inget favoritmotstånd för Petter Digneus.
– Jag kunde ha mött vilket lag som helst, men de här bodybuilder-gubbarna hade jag klarat mig utan, haha! Men det var ju ett tag sedan, så jag vet inte om det fortfarande är så, säger han.

Själv hoppas 30-åringen få lämna sin försvarsplats för mer offensiva uppgifter.
– En defensiv mittfältsroll, där man bara kan lunka omkring och förstöra, hade kanske varit något. Eller en ”Pippo” Inzaghi-roll, det hade nog passat mig bäst, konstaterar Digneus med viss ironi.

I mötet med Göta återfinns för övrigt Per Lindblom i Halvorstorps trupp, liksom provspelaren Hampus Thornwall (Trollhättans BoIS).

Men inte nog med det – även Bilgin Aliosman, som förra säsongen representerade Skoftebyn i division 3, deltog vid torsdagens träning och sägs vara aktuell för klubben. Om nye tränaren Oscar Appelquist, som numera själv är spelklar, kan räkna in anfallaren i årets trupp återstår dock att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*