Lennartsson hoppas på en publikfest


IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson ser fram emot dagens cupmöte mot FC Trollhättan, och han hoppas på storpublik på Edsborg. (Bild: Adam Ihse/TT)

I dag är det dags för cupmöte mellan FC Trollhättan och IFK Göteborg på Edsborgs Idrottsplats.
– Vi hoppas att det här blir en publikfest, säger gästernas tränare Jörgen Lennartsson till TTELA-sporten.

Dagens möte blir det första i tävlingssammanhang för Jörgen Lennartsson, som tillträdde som ny tränare för IFK Göteborg i november förra året. Att det sker mot FC Trollhättan ser han positivt på, i flera avseenden.
– Den här matchen är jättepositiv sett till ett publikperspektiv. Vi hoppas att det här blir en publikfest. En extra krydda är att vi kan spelapå naturgräs, sen återstår det att se vad underlaget tillåter för spel, säger Lennartsson.
I IFK Göteborg återfinns två lokala fotbollsprofiler: Tom Pettersson och Sebastian Eriksson – båda nyförvärv inför den här säsongen.

Vad har du fått se av Tom Pettersson?
– Ganska mycket. Han är lätt att jobba med, målmedveten, hungrig och har glimten i ögat. Han har många goda egenskaper, både som spelare och människa.

Och vad har du hunnit få för uppfattning av Sebastian Eriksson?

– Jag har ju haft Sebastian i både junior- och U21-landslaget, så honom känner jag väldigt väl. Det är en jättebra spelare som har fått stor erfarenhet från sin tid i Italien. Han har framförallt ökat tempot i sitt passningsspel.

För Tom Pettersson blir självklart mötet speciellt. Trollhättesonen har representerat klubben under ett flertal säsonger, och var bland annatmed och förde upp laget till superettan 2008. Säsongen 2011 blev den sista i FC Trollhättan, innan Pettersson fortsatte sin karriär i Åtvidabergs FF.
– Det pirrar lite, erkänner han.
– Och det känns konstigt. Jag har ju följt FCT sedan de bildades och har spelat där en massa år. Jag är väldigt förväntansfull, fortsätter Tom Pettersson.

24-åringen har under försäsongens matcher mestadels fått agera central mittfältare, men även fått ikläda sig rollen som mittback – den position Pettersson ser som sin mest naturliga. Att hans IFK Göteborg är en storfavorit skriver han under på, men påpekar samtidigt:
– Vi måste göra jobbet. Och vi måste vinna, annars kan jag aldrig åka hem till Trollhättan mer …

Sebastian Eriksson, Åsebroprodukten som är utlånad från italienska Cagliari, lär inte spela i dag. Eriksson har förvisso kommit tillbaka i full träning efter sin korsbandsskada, men från Blåvitts sida vill man inte riskera någonting.

Johan Elisson, vice ordförande i Supporterklubben Änglarna, tror att det kan komma en hel del IFK-supportrar till dagens möte. På torsdagsmorgonen hade FCT sålt ungefär 500 bortabiljetter.
– Men många kommer att köpa biljetter på plats. Min gissning är att det blir över 1 000 supportrar från Göteborg, säger Elisson som tippar bortaseger, men …
– Ingenting är givet. Men det är klart att man förväntar sig att det ska vara klasskillnad.

Text: Daniel Berggren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*