Åsebro hoppas kunna överleva spelarkris


Hoppet lever kvar i Åsebro, vars herrlag hotas av nedläggning på grund av spelarbrist. Kontakter har tagits med klubbar i området, och förhoppningen är att truppen ska kunna utökas. (Bild: Sebastian LaMotte)

Två veckor har gått sedan Åsebros spelarkris uppdagades.
Och kampen går vidare.
– Än lever liket, säger Lars Johansson i klubbens fotbollssektion.

Fotbollsbloggen kunde nyligen berätta att Åsebros herrlag kämpar för sin existens, på grund av omfattande spelarbrist. Under flera av vinterns träningar har närvaron varit ytterst låg, och flera krismöten har hållits.

Det senaste ägde rum på måndagskvällen, och inkluderade såväl ledare som spelare. Där informerades de om hur situationen ser ut i dagsläget.
– Vi har försökt få tag på lite spelare och hört oss för, och det tänker vi fortsätta med, säger Lars Johansson.

Det låter lite mer optimistiskt än senast vi talades vid. Stämmer det?

– Ja, det gör det väl. Men om vi sedan kommer i mål är lite för tidigt att säga.

Pressen kommer även utifrån, då Bohusläns Fotbollsförbund har satt en tidsgräns för när Åsebro måste komma med ett slutgiltigt beslut. Om de drar sig ur sin division 4-serie uppstår nämligen en vakant plats.
– Det är klart att det finns en deadline, och det gäller både för dem (BFF) och för oss, säger Johansson utan att vilja precisera dessa närmare.

Något konkret samarbete med klubbar i området är inte aktuellt i nuläget, men däremot har Åsebro bett några av dessa att se över sina trupplistor för att se om de kan undvara några spelare.
– Ja, vi har varit i kontakt med ett par klubbar och stämt av om det finns något över som skulle vara lämpligt, bekräftar Lars Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*