Granlund ger Hjärtum luft under vingarna

Kan Hjärtum smyga med i toppen i år?
Hannes Granlunds ankomst antyder det.
– I vår division är han en komplett spelare, säger tränaren Martin Pettersson.

Det blev en fjärdeplats i fjolårets Trollhättesexa för Hjärtum, som dessutom inledde denna säsong på bästa möjliga sätt genom att besegra division 5-laget Frändefors med 6-2.
– Men man ska nog inte dra för stora växlar på det. Det var en jättebra match från vår sida, men det finns fortfarande saker att jobba på, konstaterar Pettersson.

I samma match debuterade Hannes Granlund, nyförvärvet från Skoftebyn. 24-åringen testades både som mittback och innermittfältare.
– I vår division är han en komplett spelare. Han har bra fysik, bra ork, en jättebra vänsterfot och ett bra skott. Han har varit mittback i Skoftebyn, så det är klart att han är duktig, säger Martin Pettersson som är bekant med Granlund sedan sin egen tid som spelare på Nysätra.

Anledningen till att Granlund, som tidigare även representerat Upphärad, väljer att tillbringa den kommande säsongen i Hjärtum är i första hand tidsbrist.
– Hans jobbsituation gör det svårt för honom att träna, och därför ville han köra med något A-lag istället för att spela i Skoftebyns B-lag. Han känner några av killarna här, och då passade det bra.

Samtidigt har Hjärtum fått ytterligare förstärkning i form av Emil Johansson, som har ett förflutet i klubben och däremellan hunnit med sejourer i Edet samt Trollhättans FK. Han kunde dock inte medverka i den gångna helgens match mot Frändefors.

Sammantaget kan kanske dessa båda herrar bidra till att göra Hjärtum till en allvarlig utmanare om seriesegern denna säsong?
– Vi, eller jag, har väl alltid som målsättning att vara topp tre, det är det man siktar på. Annars skulle jag ljuga. Så bra material har vi, resonerar Martin Pettersson.

(Bild: Hjärtums IS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*