Ivehag och Johansson klara för VFK

Det blev en lång väntan.
Men nu är Ellinor Ivehag och Julia Johansson klara för Vänersborgs FK.
– Det blev lite utdraget, så det är skönt att det äntligen är färdigt, säger Ivehag.

I slutet av förra veckan godkändes övergångarna i Fogis. Att Vänersborgs IF skulle släppa duon efter frimånadens slut var inte helt säkert, men Ellinor Ivehag (bilden) var aldrig orolig.
– Nej, det fanns ingen oro, utan mest irritation. Jag kände att om det inte hade blivit något nu så hade jag nog slutat, konstaterar hon.

Varför irritation? Det var väl ni som valde att flytta när frimånaden redan hade passerat?
– Redan i november ungefär, när vi fortfarande inte hade någon tränare, sa vi att vi hade pratat med VFK. Vi sa att vi ville vänta och se vem som blev tränare, och vi pratade också med Anki (Gustafsson, VIF-coachen) innan det blev färdigt. Klubben har vetat om det här hela tiden.

Efter lite om och men beviljades dock bytet till VFK, som är både Ivehags och Johanssons moderklubb.
– Det är jättekul att vara tillbaka, även om det inte alls är samma spelare som när jag var där senast, menar Ellinor Ivehag som kommer att testas som innermittfältare i division 2-lagets kommande träningsmatcher.

För Julia Johansson lär det dock dröja ett tag till innan matchspel är aktuellt. Hon genomgår fortfarande rehabilitering efter sin knäskada och gjorde i förra veckan sin första fotbollsträning på flera månaders tid.

Både Johansson och Ivehag är dock starka förstärkningar inför den stundande säsongen, som lär bli en rejäl utmaning.
– Jo, så är det ju, men jag har spelat i samma division med Trollhättans FK och skillnaden är att det blir lite mindre ”tjongfotboll”, vilket gör det lättare att spela boll. Samtidigt är det bättre lag man möter, men det verkar som att alla vill framåt i VFK så jag tror att det kommer gå bra, menar Ivehag.

Optimistisk är också VFK-tränaren Patrik Forsberg:
– Både Ellinor och Julia är väldigt duktiga. Ellinor har bra speed, en god teknik och hög arbetskapacitet, medan Julia är en spelskicklig spelare med bra blick och ett fint passningsspel, berömmer han.

(Bild: Patrik Karlsson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*