Mild får rådgivande roll i FC Trollhättan


Nu står det klart vilken roll Håkan Mild får i FC Trollhättans organisation. Det handlar i första hand om en position i klubbens ”rådgivande styrelse”. (Bild: Kent Eng)

FC Trollhättan kommer att inrätta en rådgivande styrelse.
I den ska Trollhättebördige Håkan Mild ingå.
– De har frågat och jag har sagt ja, bekräftar Håkan Mild.

Att Håkan Mild – ägare av glassföretaget Lejonet & Björnen och en av bronshjältarna från VM 1994 – skulle ingå i FC Trollhättans organisation har varit känt under en tid. Nu kan TTELA-sporten avslöja vilken roll den förre sportchefen i IFK Göteborg ska ha i division 2-klubben.

FCT kommer att inrätta ett så kallat advisory board, i klartext en rådgivande styrelse. Klubbens ordförande, Per Hallberg, förklarar vad det här handlar om:
Magnus Larsson ska leda gruppen, och den här rådgivande styrelsen kommer inte att fatta några beslut, utan har som uppgift att komma med goda råd. Det kan handla om vilka fotbollsfrågor som helst egentligen. Till exempel om hur vi ska ta oss tillbaka till superettan, säger Hallberg, och tillägger:
– Håkan Mild kommer att ingå där, men några fler namn vill jag inte avslöja just nu.

Magnus Larsson, ordförande i FCT:s marknadskommitté, fyller i:
– Vi har plockat ihop människor som har kompetens för att kunna komma med råd som vi tror att FC Trollhättan kan komma att behöva. Det rör sig om små och stora frågor som vi ska kunna bolla med den här gruppen.

Håkan Mild, vars företag är en av klubbens huvudsponsorer, bekräftar att han tackat ja till uppdraget. Men eftersom han ännu inte vet hur gruppen kommer att arbeta är han förtegen kring den nya uppgiften.
– De har frågat och jag har sagt ja. Men vi har inte haft något möte än, så vi kommer att ta en diskussion lite längre fram om vad det här kommer att innebära, förklarar Håkan Mild.

Under den gångna helgen spelade som bekant FCT oavgjort (2-2) hemma mot IFK Göteborg i Svenska Cupen. Närmare 2 500 personer beskådade mötet på plats, vilket gav klubben ett mycket välbehövligt klirr i kassan. Ordförande Hallberg tror att man kan ha gått runt 100 000 kronor plus i och med denna publikmatch.
– Vi har inte räknat på det, men min gissningär någonstans där.
– Vi la ju en budget för 2015 där vi räknade med att gå 300 000 kronor plus. Men då var vi ruskigt defensiva med våra kommande intäkter, och då hade vi inte räknat med något sånt här tillskott. När vi la budgeten visste vi ju inte vilka vi skulle få möta i Svenska Cupen, eller att vi skulle kunna spela på Edsborgs A-plan, säger Per Hallberg.

Han erkänner att även resultatet fick honom att känna en stor tillfredsställelse.
– 2-2 … jag var en väldigt lycklig man i lördags ska du veta. Det var en stor dag, inte bara för FCT, utan för hela Trollhättan kändes det som.

Text: Daniel Berggren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*